Gündem
  • 25.1.2016 02:54

İşte Kemal Kılıçdaroğlu'nun A Takımı

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Merkez Yönetim Kurulu’nda (MYK) görev alacak Parti Meclisi (PM) üyelerini belirledi. İzmir milletvekili Selin Sayek Böke, CHP’nin yeni sözcüsü oldu. Genel Sekreterliğe İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır oturdu. Kılıçdaroğlu MYK’da kendisi dışında 4 İzmir milletvekiline yer verdi.

Kılıçdaroğlu 'değişim ve yenilenme’ temalı 35. Olağan Kurultay’ın ardından partivitrininde büyük bir değişiklik yaptı ve daha önce 17 olan MYK üyelerinin sayısını kendisi ile birlikte 14’e indirerek, 12 genel başkan yardımcısı ve bir genel sekreterle sınırladı. CHP’nin yeni MYK’sının en çok dikkat çeken ismi İzmir Milletvekili Selin Sayek Böke oldu.

Önceki dönemde MYK’da olan Böke, aynı zamanda 7 Haziran ve 1 Kasım seçimlerine damgasını vuran ekonomik programın da mimarı. Kurultayda 691 delegenin oyuyla ilk sıradan PM’ye giren Böke, Ekonomi Politikaları’nın yanısıra ‘Parti Sözcülüğü’ görevini de üstlendi.

İzmir Milletvekili Zeynep Altıok da İnsan ve Doğa Hakları’ndan sorumlu Genel Başkan Yardımcısı olarak yenilenen vitrinde yerini aldı. Eski İzmir milletvekili ve Kılıçdaroğlu’nun başdanışmanı Erdal Aksünger ise Bilgi ve İletişim Teknolojileri’nden sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevine getirildi.

AYNI GÖREVDE KALANLAR

CHP’nin yeni MYK’sında bazı isimler de görevine devam etti. Parti Örgütü, Örgüt Yönetimleri ve Yurtdışı Örgütlenme’de Tekin Bingöl, Hukuk ve Seçim İşleri’nde Bülent Tezcan, İdari ve Mali İşler’de de Haluk Koç görevine devam edecek. Bu arada Veli Ağbaba’dan boşalan Yerel Yönetimler’den sorumlu Genel Başkan Yardımcılığına Ordu Milletvekili Seyit Torun getirildi.

DIŞ POLİTİKA ONDA

TERÖR örgütü IŞİD’in 101 gün rehin tuttuğu eski Musul Başkonsolosu, Ardahan Milletvekili Öztürk Yılmaz, yeni CHP yönetiminde dış politikayı yönetecek. CHP’de 12 Genel Başkan Yardımcısı ve bir Genel Sekter’den oluşan MYK’daki görev dağılımı şöyle:

“Veli Ağbaba (İşçi Sendikaları ve Sivil Toplum Kuruluşları) Erdal Aksünger (Bilgi ve İletişim Teknolojileri) Zeynep Altıok (İnsan ve Doğa Hakları) Tekin Bingöl (Parti Örgütü, Örgüt Yönetimleri ve Yurtdışı Örgütlenme) Selin Sayek Böke  (Ekonomi Politikaları – Parti Sözcüsü) Çetin Osman Budak (İşveren Sendikaları ve Meslek Birlikleri) Yasemin Öney Cankurtaran (Tanıtım ve Halkla İlişkiler) Lale Karabıyık  (Sosyal Politikalar) Ahmet Haluk Koç (İdari ve Mali İşler) Bülent Tezcan (Hukuk ve Seçim İşleri) Seyit Torun (Yerel Yönetimler)Öztürk Yılmaz (Dış İlişkiler) Kamil Okyay Sındır (Genel Sekreter)

Güncellenme Tarihi : 18.3.2016 16:31

İLGİLİ HABERLER