Gündem
  • 24.1.2015 11:14

İşte Paralel Yapı'nın 7 katlı piramidi

Prof. Dr. Ahmet Keleş, Gülen yapılanmasına 25 yıl boyunca içeriden tanık oldu. Keleş, Ankara Emniyet Müdürlüğü'ne verdiği ifadede paralel ihanet şebekesinin hiyerarşik yapısını anlattı

Gülen yapılanmasının 25 yıllık tanığı Prof. Dr. Ahmet Keleş, Ankara Emniyet Müdürlüğü'nde verdiği ifadede, paralel yapının piramidini çıkardı. İşte Prof. Dr. Keleş'in kendi çizimleriyle tek tek ortaya koyduğu paralel örgütün şeytan üçgeniyle ilgili çarpıcı detaylar;
Piramidin en üstü Fethullah Gülen katı. Üst akıl diye tanımladığımız, dünya akıllarının da müdahil olduğu yer. Buradaki üst akıl, dünyayı dizayn eden yukarıdaki aklın koordine olmuş halinden oluşuyor.

Zemin katta halk var. Taban, yukarıya maddi finansman sağlıyor. Fakat tek kaynak burası değil. (Çocuklarını dershaneye vermeyecekler, okullardan alacaklar, gazeteye abone olmayacaklar ve dolayısıyla cemaat çökecek) diye düşünmeyin. Çünkü yapı, varlığını sadece bu katın üzerine inşa etmemiş.
5. katta bulunduğum sürede çok bir şey dikkatimi çekti. Emniyetten arkadaşlar, üst düzey yetkililerin yaptığı görüşmeler ve toplantılara ait kayıtlar ile kararnameleri anında özel faksla gönderirlerdi. Daha cumhurbaşkanına bile gitmeden Gülen bunları faks şeklinde alıp okurdu.

GÜLEN'İN ÖZEL KASASI VAR

Gülen'in çok önemli bir kasası var. Her yere taşıdığı bu kasada nakit para, çok önemli gizli bilgiler ve paraya çevirebileceği tahviller var. Paranın da üç beş milyar dolar gibi büyük bir meblağ olduğunu biliyorum. Bu para yanında olmadan hiçbir gün geçirmezdi.
Yukarı tırmanmanın tek yolu evler. Dolayısıyla öğrenciler evlere geçerken kendilerine verilen güven dereceleri ile yükselir. *Görev hiyerarşisi ise şöyle: ev, semt, bölge abiliği, ilçe, il, bölge imamlığı, müfettişlik.
İl ve bölge imamları ile müfettişlerin olduğu 5. kat meclistir. Ayda bir bu meclis toplanır. Toplantılar 3 gün sürer. Burası resmi/gayri resmi bütün çalışmaların ve hizmetin konuşulduğu yerdir 5. kat üyesinin aşağıda olan her şeyden haberi vardır. Burada gündem oluşur. Gülen gelir ve oturur. Cevaplar ve emirler/direktifler/ kararlar verir. Buradaki alınan emirler hiyerarşik bir düzende aşağıya kadar iner. Herkes kendisine bağlı olanlara söyler. Okullar, hastaneler ve medyadan sorumlu imamlar da 5. kata gelir.

VALİ KONFORU

5. katta bulunduğumuz dönemde konforumuz validen kötü değildi. Şoförlüğümüzü işadamları yapardı. Devlet benzeri bir disiplinle toplantı yapılırdı.
Tehlikeli operasyonları 6. kat yürütürdü. Yani fetih hareketini gerçekleştirilme amacına dair yönetim Gülen ve 6. kat. Burada kimlerin olduğunu sadece Gülen bilir. Askeriye ve yargı içinde kimin sorumlu olduğunu da sadece o bilir. 6. kat düzenli olarak bir araya gelmez. Çok heterojendir. Birbirinden farklı iki kişi 6. kat üyesi olup birbirlerini tanımayabilir. Buradan ayrılma olmaz, ayrılamazsınız.
Gülen'in yanında Barbaros, mollaların başında duran mollaları İdare eden İsmail Büyükçelebi vardı. Soyadını hatırlayamadığım Cevdet (Uzun İmam) halen Amerika'da Gülen'in özel kalem müdürüdür.
İstanbul İmamı zannedilen Ahmet Kara yapının tüm finansmanından sorumlu maliye bakanıdır. Yapı sağlık ve ticari alandaki çok güçlü.
Memurlardan maaşın en az yüzde 10'u himmet olarak alınır. .Bir de çek/senetler var. Bu çek/senetler nşaat ve diğer işlerde kullanılırdı. Resmi girdi çıktılar Bank Asya üzerinden.
Bütün güç Gülen'in elinde mi yoksa İsrail'in veya başka bir ülkenin etkisi var mı? Piramitte üst akıl, Gülen'le birlikte hareket eder. Üst akıl Türkiye'deki uzantılarına bir strateji verir.

ŞÜKÜR İLE SARIGÜL VİTRİNDEKİ İSİMLER

Prof. Dr. Ahmet Keleş aHaber'de yayımlanan Kadraj programında örgüt yapısını anlattı.

5. kattakiler tanınanlar ve sayıları 250'yi geçmez. Bu kat çözülürse Gülen ve 6. katın diğer katlarla irtibatı kopar. 5. katta İlhan İşbilen, İdris Bal var. Hakan Şükür ise vitrinden bir isim. Herhangi bir kademede değil. Mustafa Sarıgül de vitrinde.
Partilerle temas sağlayan şahısları MHP ve CHP dahi bilmiyor. Bunları yönlendiren kişi Şerif Ali. Şerif Ali bunlarla konuşurken Gülen adına konuşur. Şerif Ali gitmezse Mustafa Özcan onun selamı ile gidebilir.
Süleyman Uysal memurların imamı. Gülen'le direkt görüşür. Ali Çelik, finansın başına gelir. Cemaatin medya sorumluları Naci Tosun, Ekrem Dumanlı ve Mustafa Yeşil. Okullar sorumlusu Said Cansu. Dış Pikeler koordinatörleri: Bahaddin Karataş, Nejdet Başaran, Harun Tokak.

Fethullah Arşı
7-
Sadece Fethullah Gülen'in bildiği kurmay tabaka. Atamaları direkt olarak Gülen yapar.

6- Hizmetin en has tabakası. Fethullah Gülen ile aşağıdaki tabakadakilerin irtibatını sağlar. Görev değişiklikleri,azillere bakar. Direkt Fethullah Gülen atar.

5- Üst düzey gizlilik gerektirir. Devletteki yapılanmayı organize eden ve yürüten tabaka. Bu tabakadakiler birbirlerini çok az tanır. Direkt Fethullah Gülen atar.

4- Bağlılık ve itaatte dereceye girenlerin yükseldiği teftiş-kontrol tabakası. Hizmeti denetler.

3- Gayriresmi faaliyetlerde görev alanlar: Ev ağabeyleri, semt, belde-şehir ve bölge sorumluları (kaymakam-vali) statüsünde olanlar. Müfettişler. İrşad ekipleri. İdeolojik örgütlenmeyi sağlar.

2- Okul,dershane, yurt, banka, gazete, vakıf ve resmi kurumlarda görevli olanlar. En sadık grup.

1- Halk tabanı: Cemaate gönül ve iman bağı ile bağlı olanlar. Fiili ve maddi destek sağlayan müntesipler.

Güncellenme Tarihi : 18.3.2016 22:40

İLGİLİ HABERLER