Gündem
  • 17.8.2017 13:27

İşte PKK'nın Mardin - Suriye tüneli

PKK'lı teröristlerin Suriye'den Mardin'e kazdığı tünel bulundu!

PKK'lı teröristlerin, Suriye'den Mardin'e terörist, silah ve mühimmat taşımak için açtığı 40 metrelik tünel tespit edildi. Mardin Valiliği ve MİT'in ortaklaşa yürüttüğü operasyon neticesinde belirlenen tünelin imhası için çalışma başlatıldı.

Mardin Valiliği ile MİT'in yürüttüğü ortak operasyonda, PKK'lı teröristlerin Suriye'den Nusaybin'e terörist, silah ve mühimmat taşımak için kazdığı 40 metrelik tünel tespit edildi.

Valilik'ten yapılan açıklamada, tünelin imha edilmesi için çalışma başlatıldığı belirtildi.

 
 
Tünelin uzunluğunun 40 metre olduğu belirlendi.

 Valilik, konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı:

"Suriye ile 151,6 km sınırı olan İlimizin sınır güvenliğini sağlamak maksadıyla, Valiliğimiz ve MİT Bölge Daire Başkanlığı koordinesinde ve 70’nci Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı'nın katkılarıyla yürütülen yoğun çalışmalar neticesinde;

17.08.2017 tarihinde, PKK/KCK, PYD/YPG terör örgütü mensuplarınca Suriye bölgesinden Nusaybin İlçesine, ülkemize yönelik kadro/silah/mühimmat aktarımlarında kullanmak üzere kazılan ve yaklaşık 40 m uzunluğunda halihazırda kazımı devam etmekte olan bir tünel tespit edilmiş olup tünelin imhasına yönelik çalışmalar devam etmektedir.

Gelişmelerden ayrıca bilgi verilecektir. Terörle mücadele kapsamında yürütülen çalışmalarımızın kararlılıkla devam edeceği kamuoyuna saygı ile duyurulur."

 

Güncellenme Tarihi : 17.8.2017 13:31

İLGİLİ HABERLER