Gündem
  • 23.4.2015 03:50

İşte soykırıma saygı duruşunda bulunan CHP'li

Saygısızlık

Avrupa Konseyi'nde IŞİD toplantısı yapıldı. Ancak IŞİD bir anda Ermeni diasporasına bağlandı. Konuklar sözde soykırım için saygı duruşuna çağrıldı! AK Partili ve Azeri üyeler ile Deniz Baykal kalkmadı. İnönü'nün torunu olan CHP'li Gülsün Bilgehan Toker, HDP'li Nazmi Gür ise bu oyuna katıldı...

Saygısızlık
Ermeni diasporası, 24 Nisan 1915 olayları öncesinde yine sahneye çıktı. Sözde soykırım yalanlarını tekrarladı. Bu koroya önce Papa Francis katıldı. Ardından Avrupa Parlamentosu oylama yapıp sözde yalana arka çıktı. Ermeni oyunu şimdi de Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi'ne (AKPM) taşındı... Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi önceki akşam Fransa'nın Strasburg kentinde toplandı. Gündemde terör örgütü IŞİD vardı.

KORSAN GÖSTERİ YAPTILAR
İşte bu sırada diasporanın sözcüsü olan Ermeni vekil Levon Zourabian, sahneye çıktı. "İŞİD'in bugün yaptığı zulmü, yüzyıl önce Türkler, Ermeniler'e yaptı" şeklinde bir yalan attı. Ardından da herkesi 1915 olayları için 1 dakikalık saygı duruşuna çağırdı. AKPM Başkanı Anne Brasseur de bu talebi onayladı. AK Parti heyeti ile CHP milletvekili adayı Deniz Baykal, bu çağrıya tepki gösterip ayağa kalkmadı. Toplantıda bulunan Azeri vekiller de oturdukları yerden kımıldamadı! Ancak İsmet İnönü'nün torunu olan CHP'li vekil Gülsün Bilgehan Toker ile HDP'li Nazmi Gür, ayağa kalkıp ayağa kalkarak oyuna katıldı. Bunun üzerine Türk heyeti Toker ile Gür'e sert çıktı. AKPM Türk Grubu üyesi Şaban Dişli, konuyla ilgili olarak şu açıklamayı yaptı: "AKPM Başkanı'na 1. Dünya Savaşı'nda hayatını kaybeden herkes için saygı duruşunda bulunulması durumunda buna iştirak edeceğimizi söyledik. Başkan da bu teklife sıcak baktı. Ancak Ermeni vekil sözde soykırımı gündeme getirerek korsan gösteri yaptı." AKPM Türk grubu üyesi MHP'li Tuğrul Türkeş ise olay anında orada olmadığını ancak konunun kendisine aktarıldığını açıkladı. Öte yandan saygı duruşuna neden katıldıklarını sormak için aranan CHP'li Gülsün Bilgehan Toker ile HDP'li Nazmi Gür, telefonlarını açmadı.

Eda IŞIK
Güncellenme Tarihi : 18.3.2016 20:53

İLGİLİ HABERLER