Gündem
  • 25.7.2017 10:29

İtakside görüntü var, ses yok

Taksilerdeki kameraların ses ve görüntü alması kamuoyunda özel hayatın gizliliğini ihlal ettiğine dair tartışmalara yol açmıştı.

Emniyet Genel Müdürlüğü’nün taksilere kamera takılması ile ilgili yayımladığı genelge üzerine İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından İTaksi uygulaması çerçevesinde taksilere kameralar takılmaya başlanmıştı.

Hürriyet'in haberine göre; basında yer alan özel hayatın gizliliğine dair tartışmaların ardından İBB yeni bir adım atarak İTaksi uygulaması cihazlarına bir uyarı yazısı göstermeye başladı.

"GÜVENLİĞİNİZ İÇİN... GÖRÜNTÜ VAR, SES YOK"

Uygulama cihazlarının ekranına taksilere yerleştirilen kameraların güvenlik nedeniyle görüntü aldığını belirten bir yazı konuldu. Yazıda, "Güvenliğiniz için, bu araçta ses kaydı olmaksızın kamera ile görüntü kaydı yapılmaktadır." denildi."

 "ADLİ OLAYLARIN ARAŞTIRILMASI AMACIYLA..."

Ayrıca uyarı yazısının altında; taksilere kamera yerleştirilmesine ilişkin EMG kararı açıklandı: “Emniyet Genel Müdürlüğü’nün 16.02.2016 tarih ve 35662 sayılı yazısı gereği, bu araç 7 (yedi) gün süre ile kayıt yapabilen kayıt cihazları ile donatılmıştır. Kayıtlar, meydana gelen adli olayların araştırılması amacıyla talep edildiğinde güvenlik birimleri ile paylaşılmaktadır.”

Güncellenme Tarihi : 25.7.2017 10:30

İLGİLİ HABERLER