Gündem
  • 19.9.2017 00:10

Kabe imamı Sudeysi ABD'ye dua etti

Kabe'nin kıdemli imamlarından Sudeysi skandal sözlerin altına imza attı, "Hamd olsun ki Amerika ile birlikte dünyayı yönetiyoruz" dedi.

İslam alminin kalbi olan Kabe'nin önde gelen imamlarından olan ve Kuran tilaveti, sesi, makamı ile büyüleyici bir ruhani yolculuğa çıkartan Sudeysi, akıl almayacak skandal bir açıklamada bulundu.

"ŞÜKÜR Kİ ABD İLE DÜNYAYI YÖNETİYORUZ"

Milli Gazete'de yer alan habere göre, İslam Âlemi Birliği’in düzenlemiş olduğu konferansa katılmak üzere New York’a giden Mescid-i Haram ve Mescid-i Nebevi İşleri Genel Başkanı Şeyh Dr. Abdurrahman es-Sudeysi, Suudi Arabistan'ın El-İhbariyye kanalına konuştu.

Yaptığı açıklamayla özellikle sosyal medyada yoğun tepki gören Sudeysi,"Bugün Suudi Arabistan ve ABD dünyanın iki kutbu. Allah'a hamdolsun dünyayı birlikte yönetiyorlar" dedi.

SUDEYSİ ABD'YE DUA ETTİ

Suudi Arabistan ve Amerika'nın dünyanın güvenliğin ve istikrarın merkezi olmasında öncelik ettiğini savunan Sudeysi, Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdulaziz ve Amerika Başkanı Donald Trump'a dua etmeyi de ihmal etmedi.

Sudeysi, Suudi Arabistan kralı ve ABD Başkanının insanlık için atacakları adımlarda başarılı olmalarını dilediğini ifade etti.

Kabe imamı Sudeysi'den skandal sözler

YOĞUN TEPKİ İLE KARŞILAŞTI

Sarfettiği sözlerin televizyonda yayınlanmasının ardından şoke olan İslam alemi, soasyal medya üzerinden Sudeyasi'nin sözlerine büyük tepki gösterdi. Bir kısım öfkeli grup Sudeysi'yi aklını yitirmekle suçlarken, bir diğer kesim ise inancını satmak ile itham ediliyor.

 

 
Güncellenme Tarihi : 18.9.2017 23:39

İLGİLİ HABERLER