Gündem
  • 1.7.2016 22:23

Kadir Gecesinde vatandaşlar camilere akın etti

Rrahmet, bereket ve mağfiret ayı olarak da bilinen 11 ayın sultanı Ramazan ayında, içinde Ramazan bulunmayan bin aydan daha hayırlı olduğu bilinen Kadir Gecesi nedeniyle tüm yurtta vatandaşlar camilere akın etti.

Nevşehir Merkez Kurşunlu Camii'nde Kadir Gecesi nedeniyle program düzenlendi. Vatandaşların büyük ilgi gösterdiği programda Kuran-ı Kerim okunarak ilahiler söylendi. Kadir Gecesi nedeniyle ise Nevşehir Belediyesi personelleri tarafından camiye gelen vatandaşlara şerbet ikram edildi.

MANİSA

BİNLERCE KİŞİ YUNUS EMRE'NİN SOFRASINDA BULUŞTU

Manisa Büyükşehir Belediyesi ve Kula Belediyesi tarafından düzenlenen Yunus Emre'yi anma etkinlikleri, Kadir Gecesi ile birleşince binlerce kişinin katılımı ile gerçekleştirildi. Binlerce Kulalı ve çevre ilçelerden gelenler, Yunus Emre türbesinde her yıl düzenlenen özel gecede ibadet etti. Kula 16. Yunus Emre'yi Anma ve Kadir Gecesi programı, Yunus Emre ve Tabduk Emre türbesi önünde yapıldı.

Sema gösterileri ve ilahilerle başlayan etkinliğe, Kula Kaymakamı Murat Güven, Garnizon Komutanı Üsteğmen Hikmet Aybars Hayta, Manisa Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mehmet Güzgülü, Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun, Alaşehir Belediye Başkanı Gökhan Karaçoban, Sarıgöl Belediye Başkanı Necati Selçuk, Salihli Belediye Başkanı Zeki Kayda, MHP Kula İlçe Başkanı İbrahim Kilimci, CHP Kula İlçe Başkanı Osman Kasırga, Genel Sekreter yardımcıları Fuat Uzun, Aytaç Yalçınkaya ve Yılmaz Gençoğlu, daire başkanları, büyükşehir belediye meclisi üyeleri ve binlerce vatandaş katıldı.

Kulalı ayaz sesiyle büyüledi

İftar programı sonrası düzenlenen programda Gençlik ve Spor Bakanlığının düzenlediği Gençlik Merkezleri Arası 22-29 Yaş Solo Erkek Ses Türk Müziği Yarışması'nda Türkiye birincisi olan Kulalı Ahmet Faruk Ayaz okuduğu birbirinden güzel ilahiler ve eserler ile programa katılan herkesi büyüledi. Kur'an-ı Kerim tilaveti ve diğer etkinlikler, gecenin ilerleyen saatlerine kadar devam etti.

NEVŞEHİR

KADİR GECESİ'NDE KAN BAĞIŞI KAMPANYASINA BÜYÜK İLGİ??

Kızılay Nevşehir Şube Başkanlığı tarafından Kadir Gecesi nedeniyle Kurşunlu Camii'nde kan bağış kampanyası düzenledi.

Kızılay Nevşehir Şube Başkanlığı tarafından Kurşunlu Caminde düzenlenen kan bağış kampanyasına vatandaşlar büyük ilgi gösterdi. Dr. Süleyman Kurt, düzenlenen kan bağış kampanyasında özellikle 20'li yaşların ilgi göstermesinden dolayı son derece mutlu olduklarını kaydetti. Kurt, "Her yıl olduğu gibi Kadir gecesinde de Kızılay olarak kan bağış kampanyası hizmeti vermeye devam ediyoruz. Ramazan ayı boyunca kan bağışına olan ilgi merkezimize yapılan başvuruları göz önüne alırsak oldukça güzeldi. Vatandaşlarımıza bu duyarlılığından dolayı teşekkür ediyoruz. Bu mübarek günde de burada bu hizmeti vermekten dolayı mutluluk duyuyoruz. Bizi sevindiren en büyük olay genç yaş grubunun 20'li yaş grubunun kan bağışına ilgi duyması bizleri sevindiriyor. Çünkü yeni donörler geleceğe daha umutla bakmamıza neden oluyor. 45-50 yaşlarda ki donörler zaten standart olarak kan bağışında bulunuyorlar ama yeni donörleri kazanmak bizim için her zaman daha önemli" diye konuştu.

İZMİR

'SECCADENİ AL KONAK CAMİSİ'NE GEL' ETKİNLİĞİNE YOĞUN İLGİ GÖSTERDİ

İzmir Müftülüğü tarafından Kadir Gecesi dolayısıyla "Seccadeni al Konak Camisi'ne gel" sloganıyla etkinlik düzenlendi.

Valilik ve bazı sivil toplum kuruluşları desteğiyle Konak Meydanı'nda düzenlenen etkinliğe, binlerce kişi katıldı.

İzmirliler, tarihi Konak Camisi'ni çevreleyen meydanı, iftardan saatler önce doldurdu. Vatandaşlar, daha sonra meydanda dağıtılan kumanyayla oruçlarını açtı.

Akşam namazının ardından Kur'an-ı Kerim okundu, dualar edildi.

Etkinliğe, Vali Erol Ayyıldız, İl Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya ve AK Parti İl Başkanı Bülent Delican da katıldı.

Güncellenme Tarihi : 1.7.2016 22:57

İLGİLİ HABERLER