Gündem
  • 23.8.2014 14:26

Kafa kesen cani bakın kim çıktı

İngiliz gazetesi The Sun, manşetten verdiği "Beatle John bu mu?" başlıklı özel haberinde, ABD’li gazeteci James Foley’i infaz eden IŞİD üyesinin, Londralı eski rap müzik sanatçısı Abdel-Majed Abdel Bary olabileceğini bildirdi.

The Sun, "Çöldeki şeytan; üç cihatçı İngiliz avı" başlıklı haberinde, isminin “John” olduğu bilinen IŞİD militanı olabilecek diğer iki adayın ise 23 yaşındaki Bary ile aynı çetede bulunan Abu Hussein Al-Britani ve Abu Abdullah Al-Britani olduğunu belirtti.

“The Beatles” isimli çetenin üyesi olduğu düşünülen Abu Hussein Al-Britani’nin Birmingham, Abu Abdullah Al-Britani ise Portsmouth doğumlu olduğu ifade edildi. Her iki militanın da 20 yaşında olduğu belirtildi.


The Sun’a konuşan bir uzman, Foley’in başını kesen IŞİD üyesiyle, ‘The Beatles’ çetesinin lideri olduğu tahmin edilen Bary’nin seslerinin aynı olduğunu iddia etti.

Bahsi geçen üç İngiliz’in de IŞİD’in kalesi olarak bilinen Suriye kenti Rakka’da oldukları bildirildi.


Bary (solda) ve Abu Abdullah Al-Britani


Gerçek adı Junaid Hussain olduğu belirtilen bilgisayar korsanı Abu Hussein Al-Britani, 2012 yılında İngiltere eski Başbakanı Tony Blair'in kişisel bilgilerini çalmaktan hapse girmişti.

 

 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 02:22

İLGİLİ HABERLER