Gündem
  • 24.4.2015 22:03

Kamikaze hakim yasalara meydan okudu

Paralel soruşturmalarından tutuklu polisleri yetkisiz olduğu halde tahliye etmek üzere 4 gündür çalışan İstanbul 29. Asliye Ceza Mahkemesi hakimi Metin Özçelik’in şovunu tamamlamadan HSYK’nın müdahale etmesi bekleniyor.

Paralel yapı soruşturmalarında tutuklanan ve aralarında Hidayet Karaca ile polis müdürlerinin de bulunduğu 75 şüphelinin avukatları Eski Özel Yetkili Hakim Metin Özçelik'in hakimi olduğu İstanbul 29. Asliye Ceza Mahkemesi'ne 20 Nisan günü tahliye dilekçesi verdi.

BÜTÜN PARALELCİLER AYNI HAKİME TAHLİYE DİLEKÇESİ VERDİ

Avukatların topluca üstelik aynı mahkemeye aynı gün başvuru yapmaları manidar bulundu. Kanuni düzenlemede dilekçelerin İstanbul Sulh Ceza Hakimlikler'ine verilmesi gerekirken avukatların dilekçesi İstanbul 29. Sulh Ceza Mahkemesi Hakimi Metin Özçelik tarafından kabul edildi.

YETKİSİZ HAKİM DEVREYE GİRDİ

Önce paralel yapı soruşturmalarına bakan savcılardan soruşturma dosyalarını isteyen ardından da Sulh Ceza Hakimlikler'ine yazı yazarak görüşlerini soran Hakim Metin Özçelik hem savcılardan hem de Sulh Ceza Hakimleri'nden yetkisi olmadığı yönünde cevap aldı. Buna rağmen avukatların dilekçeleri üzerindeki çalışmalarını devam eden Metin Özçelik Nöbetçi İstanbul 7. Sulh Ceza Hakimliği'nin dilekçeleri kendisine devretmesi yönündeki uyarısını da dikkate almadı.

YETKİSİZ HAKİM PARALELCİLERİ TOPLU OLARAK TAHLİYE ETMEYİ PLANLIYOR!

Yetkisiz olduğu Adalet Bakanlığı Ceza İşleri Genel Müdürlüğü tarafından İstanbul Adliyesi'ne gönderilen bir yazı ile tescilli olan Hakim Metin Özçelik'in polisleri tahliye etmek üzere çalışma yürüttüğü belirtiliyor.

HSYK PARALEL ŞOVA DAHA FAZLA İZİN VERMEYECEK!

Beşiktaş Adliyesi'nde görev yapan ve Özel Yetkili Eski İstanbul 11. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanlığı yapan Metin Özçelik'e HSYK'nın daha fazla seyirci kalmaması bekleniyor. HSYK 1. Dairesi'nin her an Özçelik'in yetkisini elinden alabileceği konuşuluyor.

Diğer taraftan Metin Özçelik'in tahşiye davasında 2010 yılında birçok kişiyi tutuklayan hakim olduğu da öğrenildi.

SABAH GAZETESİ

Güncellenme Tarihi : 18.3.2016 20:51

İLGİLİ HABERLER