Gündem
  • 19.11.2017 12:43

Kayıp denizaltı 7 defa sinyal verdi

Üç gün önce arama kurtarma çalışması başlatılan ve sırra kadem basarak ortadan kaybolan San Juan isimli denizaltındaki mürettebatın, deniz üssüyle yedi kez iletişime geçmeye çalıştığını söyledi. Ortadan kayboluş nedeni açıklanamayan denizaltının 44 mürettabatı bulunuyor.

Arjantin'in güneyindeki Ushuaia Limanı'nda rutin faaliyetini tamamladıktan sonra, başkent Buenos Aires'in 250 kilometre güneyindeki Mar del Plata Üssü'ne dönerken kaybolan ARA San Juan denizaltısından hala haber alınamıyor.

Arjantin’in Ateş Toprakları takımadalarından yola çıkan San Juan denizaltı ve 44 mürettebatının, deniz aracının ana limanı olan Mar del Plata’ya ulaşması bekleniyordu.

Üç gündür haber alınamayan deniz altı için arama kurtarma çalışması başlatan Arjantin donanması, San Juan mürettebatının Cumartesi günü saat 10:52 ve 15:42’de iki farklı üsse toplam 36 saniyelik sinyaller gönderdiğini fakat bir bağlantı sağlanamadığını açıklandı.

En son Çarşamba günü Son Jorge Körfezi’nde görülen denizaltıyla ilgili, Arjantinli ve Buenos Aires eski başpiskoposu Papa Francis, "kaybolan 44 mürettebat için samimi dileklerini" sundu.

Vatikan’dan gelen mesaj dışında denizaltı için başlatılan aramaya uluslararası kuruluşlardan destek geldi. ABD Donanması, San Juan’ın bulunması için bölgeye P8-A Poseidon isimli hava taşıtını gönderdiklerini açıklarken, NASA (ABD Uzay ve Havacılık Dairesi) da Arjantin’de görevde bulunan P-3 Orion hava taşıtının arama çalışmaları için çalışmaya katıldığını söyledi.

son dakika

Güncellenme Tarihi : 19.11.2017 12:44

İLGİLİ HABERLER