Gündem
  • 25.4.2015 18:40

Kılıçdaroğlu gurbetçilerden 10 vekil istedi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Düsseldorf’ta Türk vatandaşlarına yaptığı konuşmada, yurtdışından 10 milletvekilini TBMM’ye Avrupa’da yaşayan vatandaşların gönderebilmesi için yurtdışı seçim çevresi oluşturacakları vaadini verdi.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Almanya’da yaşayan Türk vatandaşlarıyla Düsseldorf’ta bir araya geldi. ISS Dome Arena’da vatandaşlara hitap eden Kılıçdaroğlu sözlerine Alman gurbetçileri selamlayarak başladı. Kılıçdaroğlu, “Farklı dilleri konuşsak bile insanı seviyorsak, yüreğimizde insan sevgisi varsa uzlaşamayacağımız hiçbir sorun yoktur. Almanya bunun tipik örneğidir. Geldiniz, çalıştınız, bugün Almanya’nın büyümesinde, kalkınmasında Avrupa’nın büyümesinde, kalkınmasında sizin alın teriniz, sizin yüreğiniz, sizin gözyaşınız, sizin onurlu duruşunuz var. Sizinle biz gurur duyuyoruz, onur duyuyoruz” dedi.

“SPD, ALMANYA’DAKİ GENÇLER İÇİN ÇALIŞIYOR BİZ DE ONLARI DESTEKLİYORUZ”
Almanya’daki gençlerin, Türkiye’nin umudu ve geleceği olduğunu dile getiren CHP Lideri, “Siz mutlu olduğunuz zaman emin olun Türkiye’de biz mutluyuz. Siz huzurlu olduğunuz zaman emin olun Türkiye’de biz huzurluyuz. Şunun altını özenle çizmek isterim: Biz Sosyal-Demokrat bir partiyiz. İnsanı, siyasetin odağına koyan bir partiyiz. İnsanın mutluluğu için çalışan bir partiyiz. O nedenle Almanya’da SPD ile olan işbirliğimiz bizim için çok önemli. Onlar sizin mutluluğunuz için çalışıyorlar. Biz de onlara destek veriyoruz” diye konuştu.
Kılıçdaroğlu, “Almanya’da birliklerimiz var. Alman yasalarına göre kurulan birliklerimiz var. Bizi bir araya getiren birliklerin değerli yöneticilerine de yürekten teşekkürlerimi ve şükranlarımı sunmak istiyorum. Bizim Almanya’daki sesimiz, gözümüz ve kulağımız onlar. Onlara yürekten teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

“TÜRKİYE’NİN TEMİZ SİYASETE İHTİYACI VAR”
Almanya’ya göçün 55. yılının kutlandığını hatırlatan CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, “Almanya’da zor koşulların aşıldığı süreleri geçtiniz, işçi olarak geldiniz, çalıştınız. Bugün 55. yılı kutlanıyor göçün. O zaman dönüp şöyle bir bakmak gerekiyor. 55 yıl önce geldiniz, bugün aranızda sanatçı var, sinema yönetmeni var, akademisyenler, politikacılar var. Hayatın her alanında yer alıyorsunuz. Ve hayatın her alanında ses çıkarıyorsunuz. Hayatın her alanında gücünüz var. Bu gücü biz Türkiye için de kullanmak istiyoruz. Çünkü Türkiye’nin demokrasiye ihtiyacı var. Türkiye’nin özgürlüğe ihtiyacı var. Türkiye’nin birlikte yaşamaya ihtiyacı var. Türkiye’nin temiz siyasete ihtiyacı var” ifadelerini kullandı.

“DENİZ FENERİ FACİASINI UNUTMADIK”
CHP Lideri sözlerini şöyle sürdürdü:
“Sanmayın ki sizin sorunlarınızı izlemiyoruz. Aştığınız zorluklardan birisi burada yaşanan Deniz Feneri faciasıydı. Bunu asla unutmadık. İslami holdingler aracılığıyla Almanya’da alın terinin nasıl sömürüldüğünü, nasıl çalındığını da çok iyi biliyoruz. Ama bir şeyi hiç kimsenin unutmamasını istiyorum. CHP olarak biz her türlü sorununuza en duyarlı yaklaşımları ve çözümleri üreten partiyiz. Her sorununuzla ilgilendik. Deniz Feneri olayı yaşandığı zaman ben Almanya’ya geldim. İslami holdingler faciasında yine buradaydım. En temiz duygular, inançlarımız sömürüldü, inançlarımız alın terimizin çalınmasına alet edildi. O nedenle bir kez daha Düsseldorf’tan yurtdışında bütün yurttaşlarıma seslenmek istiyorum. Sizin inancımız bizim inancımızdır. Sizin kimliğiniz bizim kimliğimizdir. Sizin yaşam tarzınız bizim yaşam tarzımızdır. Biz kimseyi ötekileştirmeden bütün yurttaşlarımızı kucaklıyoruz ve bağrımızı açıyoruz.”

“YURTDIŞINDAN 10 MİLLETVEKİLİNİ TBMM’YE SİZ GÖNDERECEKSİNİZ”
TBMM’ye yurtdışı seçim çevresi oluşturulması için bir kanun teklifi verdiklerini söyleyen Kılıçdaroğlu, “Yurtdışında yaklaşık 5 milyon yurttaşımız yaşıyor. Bunun ağırlığı Batı Avrupa’da. Yurtdışı seçim çevresi olması için bir kanun teklifini TBMM’ye verdik. Amacımız şu: Yurtdışından en az 10 milletvekilinin Türkiye’de, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde yurtdışında çalışan işçilerimizi, çalışanlarımızı, sanatçılarımızı hayatın her tarafında ilmik ilmik çalışan yurttaşlarımızı temsil etsin diye. Kanun teklifimizi verdik. Eğer bu geçerse ama size sözüm söz 8 Haziran’da CHP iktidarında ilk yapacağımız işlerden birisi budur. Yurtdışı seçim çevresi oluşturacağız ve sizler kendi özgür iradenizle seçeceğiniz 10 milletvekilini TBMM’ye göndereceksiniz” diye konuştu. 

Güncellenme Tarihi : 18.3.2016 20:50

İLGİLİ HABERLER