Gündem
  • 23.4.2016 11:29

Kılıçdaroğlu ile Sema Ramazanoğlu yan yana düştü

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ve Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin 96. açılış yıldönümü kutlamaları devlet erkanının Anıtkabir'i ziyareti ile başladı. Ziyarette dikkat çeken bir ayrıntı vardı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve Aile Bakanı Sema Ramazanoğlu yan yana görüntülendi. Geçtiğimiz günlerde Karaman'daki cinsel istismar olayının ortaya çıkmasının ardından CHP lideri Kılıçdaroğlu, Bakan Ramazaonoğlu'nun söylediği sözleri eleştirmiş ve ''birilerinin önüne yatmış'' suçlamasında bulunmuştu. Kılıçdaroğlu'nun sözleri büyük tepki çekmişti.

Anıtkabir'de düzenlenen törene, TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Başbakan Ahmet Davutoğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Başbakan yardımcıları Lütfi Elvan ve Mehmet Şimşek, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu,  İçişleri Bakanı Efkan Ala, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ve çok sayıda milletvekili katıldı.

Atatürk'ün mozolesine çelenk konulmasının ardından saygı duruşunda bulunularak İskiklal Marşı okundu.

Misak-ı Milli Kulesi'ne geçen Kahraman burada Anıtkabir Özel Defterini imzaladı.

Kahraman özel deftere şunları yazdı:
"Ulu Kemal Atatürk, milletimizin makus talihini yenmesinde öncülük görevini üstlenen Türkiye Büyük Millet Meclisinin 96. yıl dönümüne ulaşmasının mutluluğu içindeyiz. Her tehlikeyi göze alarak her türlü sıkıntıyı üstlenen milletimiz, istiklali için büyük çabalar gösterdi. Huzur ve güven içinde yaşadığımız bağımsız bir devlete sahip olmamızda emeği geçenlerin ve Birinci Büyük Millet Meclisinin muhterem üyelerinin sahip oldukları pay hiçbir zaman unutulmayacaktır.  Türkiye Büyük Millet Meclisinin 26. Dönemi'nin Başkanı ve üyeleri olarak hedefimiz, milletimizin hürriyetini, devletimizin bağımsızlığını koruyup, muasır medeniyetler seviyesinin ötesine geçmektir. Devraldığımız mirası geliştirerek, olgunlaştırarak, yenileyerek ve güçlendirerek yaşatmak çabası içinde olmaya devam edeceğiz. Bu doğrultuda manevi ve milli değerlerimize ve ruh kökümüze bağlı kalarak, güçlü, aydınlık ve nurlu yarınlar için çalışmaya devam edeceğimizi belirtmek istiyorum. Hayırlı çalışmalarıyla bugünlere ulaşmamızı sağlayanları rahmet ve minnetle anıyoruz. Türkiye Cumhuriyeti emin ellerdedir."


Anıtkabir'deki törenin ardından Başbakan Davutoğlu, kendisine seslenen çocukları kırmadı ve yanlarına gitti. Çocuklarla fotoğraf çektiren Davutoğlu, tek tek sohbet ettiği çocuklara sevginin önemini anlattı. (Fotoğraf: Rıza ÖZEL / HÜRRİYET)

ÇOCUKLARDAN DAVCUTOĞLU'NA İLGİ�

Törenin ardından Başbakan Davutoğlu, tören alanındaki çocuklarla sohbet etti. Çocuklar Davutoğlu'na yoğun ilgili gösterdi.

Başbakan Davutoğlu, çocuklara "Hanginiz Başbakan olacak" diye sordu. Davutoğlu, çocuklarla birlikte fotoğraf çektirdi.�

Davutoğlu, çocukların elini öpme isteğini kırmadı.

Davutoğlu çocuklara, "Anneniz ve babanız dışında kimsenin elini öpmeyin" diyerek "Verin ben sizin elinizi öpeyim, bu bayram sizin bayramınız" ifadesini kullandı.

ZİYARETTE DİKKAT ÇEKEN AYRINTI

Devlet erkanının Anıtkabir ziyaretinde dikkat çeken bir ayrıntı vardı. Geçtiğimiz günlerde Karaman'daki cinsel istismar olayının ardından sözleriyle tepki çeken CHP lideri Kılıçdaroğlu ile Aile Bakanı Sema Ramazanoğlu yan yana gelmişti.

NE DEMİŞLERDİ?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin haftalık grup toplantısında Karaman'da cinsel istismar olayının ortaya çıkmasının ardından Bakan Ramazanoğlu'na yönelik şunları söylemişti:
''Karaman'dan sonra Türkiye'nin dört bir yanında olaylar patladı. Bunlar sabah akşam Müslümanlıktan din imandan bahsediyorlardı. Bu çocukları bu yoz kültüre siz nasıl teslim ettiniz? Vakıfları savunuyorlar. Çocuklara sahip çıkın vakıflara değil. Bu çocuklar yasa dışı burada nasıl kaldı? Valisi konuşmuyor, Milli Eğitim Bakanı konuşmuyor. Aileden sorumlu Bakan da zaten birilerinin önüne yatmış vaziyette o da konuşmuyor. Bu yurtlara kim izin veriyor arkadaşlar... Biz izin vermedik diyorlar koro halinde. Siz izin vermediyseniz bunlar nasıl açılıyor?''

Güncellenme Tarihi : 14.5.2016 19:44

İLGİLİ HABERLER