Gündem
  • 29.11.2015 23:02

Kılıçdaroğlu'nun yerine hıristiyan aday sürprizi

Soner Yalçın’ın “etekli Kemal Derviş” diye nitelediği CHP Genel Başkan Yardımcısı Selin Sayek Böke hakkında dünyaca ünlü İngiliz dergisi The Economist’in ilginç bir iddiada bulunduğu ortaya çıktı! İngiliz dergisinin Losing The Middle East (Ortadoğu’yu kaybetmek) başlıklı sayısında CHP’li Selin Sayek Böke için “Hıristiyan” denildiği belirlendi. The Economist’in iddiasına göre Böke, CHP olağan kurultayında genel başkan olursa Türk siyaset tarihinin ilk Hıristiyan parti lideri olacak.

Her seçimde iktidarı AK Parti’den alacağını söyleyen CHP’nin Kemal Kılıçdaroğlu’yla girdiği 6 seçimi de kaybetmesi; kurultay senaryolarını tartışmaya açarken yeni bir krizin de kapısını araladı. Ocak 2016’da yapılacak CHP olağan kurultayı için genel başkan adayı olacağı öne sürülen CHP Genel Başkan Yardımcısı Selin Sayek Böke hakkında dünyaca ünlü İngiliz dergisi The Economist’in bomba bir iddiada bulunduğu ortaya çıktı. İngiliz dergisi The Economist, Losing The Middle East (Ortadoğu’yu kaybetmek) başlıklı sayısında CHP’li Selin Sayek Böke’nin “Hıristiyan” olduğunu ifade etti.   

DAHA ÖNCE BİR SKANDALA İMZA ATMIŞTI

CHP Genel Başkan Yardımcısı Selin Sayek Böke, "Terör, muhataplarla oturarak çözülebilir" dedi. CHP'li Böke, "Masaya oturacaklarınız arasında PKK var mı?" sorusuna "Tabii ki PKK da var" diyerek cevap verdi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Selin Sayek Böke'den terörle mücadele konusunda skandal bir açıklama geldi.

"TERÖR MUHATTAPLARLA OTURARAK ÇÖZÜLÜR"

Aydınlık gazetesinin internet sitesinde yer alan habere göre Böke, 'Meclis'te komisyon kurulmalı. Terör, muhataplarla oturarak çözülebilir' dedi.

"PKK İLE MASAYA OTURURUZ"

CHP'li Böke, 'Masaya oturacaklarınız arasında PKK var mı?' sorusuna ise şu şekilde cevap verdi: Tabii ki PKK da var. Meclis dışında bu sorunun parçası olan aktörlerle konuşma ihtiyacı aşikar. CHP'nin yol haritası bunu içermekte'

ÇARK ETTİ
 

Böke daha sonra yaptığı yazılı açıklamada ise "PKK ile masaya oturulacağı" şeklinde çıkan haberlerin bir yanlış anlamadan kaynaklanmış olabileceğini belirterek Meclis'te kurulacak komisyonun PKK ile masaya oturmasının söz konusu olamayacağını ifade


AKİT GAZETESİ

Güncellenme Tarihi : 18.3.2016 17:26

İLGİLİ HABERLER