Gündem
  • 8.2.2016 09:30

Komutanın masasında dikkat çeken iki isim

Temmuz 2009 tarihinde Poyrazköy’de boş araziye gömülmüş olarak bulunan patlayıcılar ile ilgili bir çok asker, örgüt üyeliği ve yöneticiliği iddiasıyla tutuklanarak Hasdal Cezaevine gönderildi. Haklarında müebbet hapis istemiyle iddianameler hazırlandı. Ancak her şeyin bir komplo olduğunun ortaya çıkmasıyla 2015 yılında bütün sanıklar beraat etti. Beraat sonrası da askerlerin birçoğu göreve döndü.
 
MÜEBBET HAPİSLE YARGILANDILAR
Bu askerlerden ikisi ise Poyrazköy davası sanıklarından Deniz Yarbay Mustafa Turhan Ecevit ile Albay Ercan Kireçtepe oldu. Terör örgütü üyeliği iddiasıyla müebbet hapis istemiyle yargılanıp 7.5 ay tutuklu kalan ve beraat eden Deniz Yarbay Mustafa Turhan Ecevit terfi alıp SAT Komutanlığı’na atandı. Kireçtepe’de 4,5 yıllık tutukluluğun ardından yarbaylıktan albaylığa terfi ettirilerek görevine döndü.


 
ASKER SOFRASINDA BULUŞTULAR
Dün de İstanbul’da çeşitli denetimlere katılan Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar ile Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Bülent Bostanoğlu ile asker sofrasında buluştu.
 
SAT KOMANDOLARIYLA YEMEK
İstanbul’daki birliklerde incelemelerde bulunan Orgeneral Akar, önceki gün Deniz eğitim ve Öğretim Komutanlığı’nı ve bağlı birimleri ziyaret etti. SAT komandolarıyla bir araya geldi. Yemekte Akar’ın yanına Poyrazköy davasında yaklaşık 4,5 yıl hapis yattıktan sonra beraat ederek görevine dönen Albay Ercan Kireçtepe oturdu. Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Bülent Bostanoğlu’nun yanına da SAT Komutanlığı’na atananan Deniz Yarbay Mustafa Turhan Ecevit oturdu. İki subayı Genelkurmaybaşkanı ve Deniz Kuvvetleri Komutanının yanına alıp yemek yemesi dikkat çekerken fotoğraflara,”Şeref sofrasında buluştular” yorumları yapıldı. Albay Kireçtepe, yıllar önce gerçekleştirilen Kardak operasyonunun kahramanları arasında yer almıştı.
BUGÜN
Güncellenme Tarihi : 18.3.2016 16:20

İLGİLİ HABERLER