Gündem
  • 27.1.2015 17:29

Kosova karıştı... Ülke savaş alanına döndü

Trepçe madenlerinin devlet idaresine geçmesini ve evlatlarını kaybeden Kosovalı annelere hakaret eden Sırp Bakan Aleksandar Jablanoviç’in görevinden istifasını talep eden binlerce kişi başkent Priştine’de toplandı. Çıkan çatışmada 52’si polis olmak üzere 110 kişi yaralandı.

Priştine Belediye Başkanı Şpend Ahmeti gözaltına alındı

Kosovalı annelere 'vahşi' diyen Topluluklar ve Geri Dönüş Bakanı Aleksandar Jablanoviç'in hala görevden alınmayışını protesto eden Vetvendosye Hareketi üyeleri, Kosova'nın Başkenti Priştine'de bulunan Başbakanlık binası önünde gösteri yapmak isteyince polis müdahalede bulundu. Göstericilerin taş yağmuruna polis de biber gazı ile müdahale etti. Çıkan çatışmada 52’si polis olmak üzere 110 kişi yaralandı. Polis Priştine Belediye Başkanı Şpend Ahmeti’yi ve bazı eylemcileri gözaltına aldı.

KOSOVA'NIN BAŞKENTİ PRİŞTİNE SAVAŞ ALANINA DÖNDÜ

Saat 12 sıralarında Vetvendosye Hareketinin düzenlendiği protestolar sakin başladı. 10 bin kişinin hazır bulunduğu protestolarda, AAK partisi milletvekili Donika Kaday Buyupi konuşmaya başladığı anda, Kosova polisi başbakanlık binası önünde toplanan ve barikatları aşmaya çalışan göstericileri göz yaşartıcı gaz kullanarak dağıtmaya başladı. Polis zırhlı araçlarla protesto edenlere müdahale etti. Kosova Polisi plastik mermi de kullanmaya başladı.

Sakin başlayan protestolar çatışmaya dönüştü ve olaylar Priştine geneline yayıldı.

Gazdan ve plastik mermilerden kaçan göstericiler Zahir Payaziti Meydanı’na doğru kaçmaya başladı. Polisin çok sayıda eylemciyi gözaltına aldığı gösterilerde müdahale devam ediyor. Polis Zahir Payaziti Meydanı’nda göstericileri tazyikli su, gaz ve plastik mermilerle ile uzaklaştırmaya çalışıyor. Göstericilerin polise taş ve soplarla saldırıyor .

Protesto sırasında yaralanan Vetvendosye Hareketi lideri Albin Kurti DHA’ya konuştu

Bugünkü protestolarda yaralanan Vetvendosye Hareketi lideri Albin Kurti, Kosova Polisinin müdahalesini ve plastik mermi kullanmasını kınayarak, Kosova Hükümetinin, Sırp yanlısı bir hükümet olduğunu ileri sürdü. Kurti, protestoların yalınız Priştine’de kalmayıpl Kosova geneline yayılacağını belirtti.

Güncellenme Tarihi : 18.3.2016 22:35

İLGİLİ HABERLER