Gündem
  • 26.4.2015 00:00

Mahkeme FETHULLAHÇILARIN tahliyesini durdurdu

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca 22 Temmuz 2014'ten beri sürdürülen ''paralel yapıya'' ilişkin tüm soruşturmalar kapsamında tutuklu bulunan, aralarında eski emniyet müdürleri Tufan Ergüder, Ali Fuat Yılmazer, Yurt Atayün, Yakup Saygılı, Ömer Köse, Ertan Erçıktı, Erol Demirhan,Serdar Bayraktutan ve Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca'nın bulunduğu şüphelilerin avukatları ile Hrant Dink cinayeti soruşturması kapsamında tutuklanan eski Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Daire Başkanı Ramazan Akyürek'in avukatının, İstanbul Adliyesi'nde görevli 10 sulh ceza hakiminin reddi ile tutuklu tüm şüphelilerin tahliyesine ilişkin talepleri olmuştu.
Bu talep; davayla hem ilgisi hem de yetkisi olmayan İstanbul 32. Asliye Ceza Mahkemesi tarafından uygun bulundu.
Burada ilginç olan konu ilgili mahkeme tahliye kararını sanıkların dosyaları bile olmadan verdi. Yani hakim dosyayı incelemeden sanıkların tamamına tahliye kararı aldı.

TAHLİYE DURDURULDU

İstanbul 32. Asliye Ceza Mahkemesi, kamuoyunda 14 Aralık soruşturması olarak bilinen davada tutuklu bulunan 75 polis ve Samanyolu TV yöneticisi Hidayet Karaca hakkında tahliye kararı verdi.

Kararda, tutukluların halen bulundukları Silivri Cezaevi'nden derhal salıverilmeleri için müzekkere yazılması da yer aldı. Ancak İstanbul 10. Sulh Ceza Hakimliği ise Asliye Ceza Hakimliği'nin yetkisiz olduğu gerekçesiyle verilen tahliye kararlarının geçersiz olduğunu karar bağladı. 10. Sulh Ceza Mahkemesi ayrıca, Silivri Cezaevi'nin bağlı olduğu Bakırköy Savcılığı'na bir yazı yazarak tahliyelerin gerçekleştirilmemesini de istedi.

MÜFETTİŞ GÖREVLENDİRİLDİ

Bu arada HSYK Asliye Ceza Mahkemesi'nin skandal kararıyla ilgili iki müfhettiş görevlendirdi. Müfettişler şu anda İstanbul Adliyesi'nde çalışıyor.

Peş peşe gelen kararların ardından Çağlayan Adliyesi'nde hareketli dakikalar yaşandı. Adliyeye çok sayıda Çevik Kuvvet polisi ile TOMA aracı getirildi.

İŞTE O KARAR

 

Güncellenme Tarihi : 18.3.2016 20:49

İLGİLİ HABERLER