Gündem
  • 17.11.2017 21:08

Mahkemeden Makro Market'i yıkan karar

Türkiye genelinde 253 mağazası ve 6 bin 500 çalışanı bulunan Makro Market ile ilgili mahkeme çok önemli bir karar verdi. Mahkeme, şirket için tedbir kararı vermişti. Bu kararla şirket hacizlere karşı korumaya alınmış oldu. Ancak, alacaklılar bu karara itiraz etti; tedbirin kaldırılmasını istedi. Şirket avukatı ise 'Tedbir kararı kalkarsa firma ortadan kalkar' dedi. Mahkeme tarafları dinledi ve kararını verdi. Mahkeme, iki hafta önce verdiği tedbir kararını kaldırdı. Böylece şirket, hacizlere karşı korumasız konuma düştü.

Mali sıkıntıya girdiği için mahkemeye konkordato başvurusu yapan Makro ve Uyum Marketler için mahkeme, 27 Ekim'de tedbir kararı vermişti. Bu kararla birlikte, her iki market zincirinin bağlı olduğu Makro Market A.Ş., icra takiplerine karşı korumaya alınmıştı. Ancak, bazı alacaklıların itirazı sonrası mahkeme bugün yeni bir karar verdi.

Hürriyet'in haberine göre kısa süre önce kararını açıklayan mahkeme, şirket için verdiği tedbir kararını kaldırdı. Mahkemenin, tedbir kararını kaldırması ile birlikte Makro Market, hacizlere karşı korumasız konuma düştü. 800 milyon lirayı aşkın borcu bulunan şirkete yönelik hacizlerin, zor durumda olan şirketi daha da güç duruma düşürmesinden endişe ediliyor.

Güncellenme Tarihi : 17.11.2017 21:15

İLGİLİ HABERLER