Gündem
  • 25.10.2014 16:32

Manavgatı sel aldı

Kamil ATALAY/MANAVGAT (Antalya), (DHA) - ANTALYA'nın Manavgat İlçesi'nde gece başlayan şiddetli yağış hayatı olumsuz etkiledi. 8 saat boyunca aralıksız yağan yağmurda metrekareye 280 kilogram yağış düştü.
Manavgat'ta gece saatlerinde başlayan şiddetli yağış nedeniyle çok sayıda ev ve işyerini su basarken, elektrik kesintileri meydana geldi. Cadde ve sokaklarda oluşan su birikintileri yüzünden çok sayıda araç yolda kaldı. Yağış nedeniyle kent merkezinde birçok mahallede vatandaşlar evlerinden çıkamazken, Türkbeleni'nin Antalya Caddesi'ne bakan bölümünde meydana gelen heyelan nedeniyle kaldırımlar toprak ve ağaçlarla doldu. Yağışlar Manavgat Irmağı'ndaki su seviyesinin de yükselmesine neden oldu.

Manavgat Kaymakamı Emir Osman Bulgurlu, bölgede çok sayıda su baskını meydana geldiğini belirtirken, özellikle hastaneler ve diğer önemli merkezleri baskınlardan korumak için tedbir alındığını söyledi. Yağmurun açtığı yaraların sarılması için belediye, AFAD, ASAT, itfaiye, jandarma, emniyet, DSİ, Orman İşletme Müdürlüğü ekiplerinin seferber olduğunu kaydeden Kaymakam Bulgurlu, "Manavgat'ta birçok mahallemizde su baskını var. Şu ana kadar bize bildirilmiş ölüm vakası bulunmuyor. Umarım daha kötü bir şey olmasın" dedi.

Diğer yandan, Antalya Bölgesel Tahmin ve Uyarı Merkezi'nden yapılan yazılı açıklamada, Manavgat'ta saat 03.00- 11.00 sıralarında etkili olan yağış dolayısıyla metrekareye 280 kilogram yağış düştüğü belirtildi. Yağışın yarın gece saatlerine kadar aralıklarla devam edeceği bildirilen açıklamada, vatandaşlar ve yetkililer olası sel, su baskını ve heyelan gibi olumsuzluklara karşı uyarıldı.


BAŞKAN SÖZEN: VATANDAŞI ZODYAK BOTLARLA ALIYORUZ

Antalya'nın Manavgat İlçesi'nde gece saatlerinde başlayan şiddetli yağış aralıklarla devam ediyor. Bölgede çok sayıda ev ve işyerinde su baskınına neden olan yağışa karşı Manavgat Belediyesi'ne bağlı ekiplerle Antalya Büyükşehir Belediyesi itfaiyesine bağlı 28 araç ve 125 personelin kurtarma çalışmasına katıldığı belirtildi.

Manavgat Belediye Başkanı CHP'li Şükrü Sözen ise yağışla ilgili sıkıntının halen devam ettiğini belirtirken, şunları söyledi:

"Sıkıntımız devam ediyor, henüz geçmiş değil. Dolayısıyla bir hasar tespiti yapabilme şansımız yok. Yağış da devam ediyor. Akşam da ciddi bir yağışın devam etmesi bekleniyor. Manavgat tarihinde olabilecek en büyük yağışı gördük. Akıl almaz şekilde caddelerimiz doldu. Gece saat 02.00'den beri belediyenin 200 kişilik bir ekibi ayakta. Kriz masası kurduk. 6 ekip kurguladık. Bir taraftan ekmek dağıtıyoruz. Caddelerimiz nehre dönmüş durumda. Vatandaşları iş makineleri ve zodyak botlarla birlikte almaya çalışıyoruz. Gece eğer bu yağış devam ederse sıkıntı kat kat artacak. Bir 15- 20 dakikadır yağış durdu. Hala sokaktayız. Hasar tespiti sonra yapılacak. En çok mutlu olduğumuz can kaybımız yok. Dileriz ki de olmaz. Bir tek mutlu edici tarafı bu. Kendi ölçeğimizde çalışmalarımızı yürütüyoruz."

SERİK'TE EVLERİ SU BASTI

Namık Kemal KILINÇ/SERİK (Antalya), (DHA) - ANTALYA'nın Serik İlçesi'nde sağanak yağış nedeniyle adliye binasının yanı sıra birçok evi su bastı.

Dün akşamdan itibaren etkisini gösteren sağanak yağış sabah erken saatlere kadar sürdü. Kısa süre önce hizmete giren Serik Adliyesi'nin bodrum katını su basarken, adliyenin arşiv ve otoparkı su altında kaldı. Görevliler evrakları kurtarmak için büyük çaba harcadı. Boğazkent Mahallesi'ndeki bir sitenin zemin katındaki 100'e yakın daireyi de su bastı. Evlerinde mahsur kalanlar kendi çabalarıyla dışarı çıkmaya çalıştı. Tüm eşyaları su altında kalan Abdullah Gencer, şöyle dedi:

"Bilinçsiz yapılaşma oldu. Oteller yapıldı, çoğu binaların altyapısı yok. Aşırı derecede yağan yağmur bizi mağdur etti. Özellikle sahil boyunda yapılan otellerden dolayı yağan yağmur denize ulaşmayınca Evlerimize su basıyor. Yetkilileri bu konuda göreve davet ediyorum."

Sitede mahsur kalanlardan bazıları da botlarla kurtarıldı. Karadayı Ovası yağış nedeniyle göle dönerken bazı otellerin lobileri de suyla doldu.
ANTALYA (DHA)

 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 00:48

İLGİLİ HABERLER