Gündem
  • 24.7.2016 12:47

Meral Akşener darbe şifresini mitinglerde böyle verdi

Darbeci alçaklar kendilerine 'Yurtta sulh konseyi' adını vermişti. Kimsenin dikkat etmediği bu ismin, darbeden hemen önce bir siyasetçi tarafından sıkça kullanıldığı belirlendi. O isim Meral Akşener'di. Akşener yaptığı bütün mitinglerde durduk yere sürekli olarak "Yurtta sulh gelecek" "Yurtta sulh olacak" diyerek mesaj vermiş. Akşener bu sözlerini yaptığı mitinglerin tamamında kullanmış

Akşener mesajı erken verdi

FETÖ ‘Yurtta Sulh Konseyi’ adıyla darbe yapmak istedi, MHP’ye paralel kumpasın baş oyuncusu Akşener de ‘yurtta sulh cihanda sulh’ sloganıyla destek aramıştı. Akşener’in kampanya süresince 'Ben başbakan olacağım' açıklamaları ve slogan benzerliği kafalarda soru işaretlerine neden oldu..

MHP'yi paralel kumpasla ele geçirme planı ve yaşanan süreç FETÖ'nün darbe girişiminin ardından yeniden gündeme geldi. Fetullahçı Terör Örgütü ve bazı gruplar, Meral Akşener'e destek için güçlerini birleştirerek ön plana çıkmasını sağladı. FETÖ'nün desteğini alan Akşener ve ekibi kamikaze hakimleri de arkasına alarak MHP'yi yeniden dizayn etmeye çalıştı.

SULH KARDEŞLİĞİ!

Kendilerine “Yurtta Sulh Konseyi” ismini veren FETÖ'cüler 15 Temmuz'da yönetime el koymak istedi. MHP'ye kumpasın başrol oyuncusu Akşener'in de MHP'yi ele geçirme sürecinde “yurtta sulh” ifadesini kullanması akıllarda soru işareti bıraktı. Tweetlerinde de “yurtta sulh” ifadelerini kullanan Akşener'in korunması için Gülen, örgüt mensuplarına talimat vermişti.

'BAŞBAKAN OLACAĞIM'

Akşener'in “ben başbakan olacağım” sözleri de dikkat çeken açıklamalarından biriydi. MHP genel başkanı olmak isteyen Akşener, MHP'nin başına geçmesi halinde partinin iktidar olacağını, kendisinin de başbakan olacağını söylüyordu. Ayrıca MHP lideri Bahçeli'nin olağan kurultay tarihini belirlemesine rağmen, Akşener kurultayın bir an önce yapılması için aceleci bir tavır sergiledi.

 

 

'FETÖ' DİYEMEDİ

MHP Genel Başkan adaylarından Meral Akşener, FETÖ'cülerin darbe girişimini twitterda isim vermeden eleştirdi. Akşener, “Ülkemiz darbelerden geçmişte büyük zarar görmüştür. Yapılan kalkışmanın üzerinden milletimizin feraseti ile gelinecektir. Gün demokrasimize sahip çıkma günüdür” dedi.

POLİSLERİ BIRAKACAĞIM

7 Haziran'dan önce FETÖ medyasına çıkan Akşener FETÖ'cü polisleri kastederek “İktidara geldiğimizde tutuklu polisleri serbest bırakacağım” demiş ve eklemişti “Fetullahçı değilim ama olsaydım gururla bunu söylerdim” diyerek desteğini saklamamıştı. Akşener FETÖ'nün kalesi olan polis kolejlerinin de yeniden açılacağı sözünü vermişti.

 

Güncellenme Tarihi : 24.7.2016 12:55

İLGİLİ HABERLER