Gündem
  • 3.1.2016 15:50

Meteoroloji'den kritik uyarı

Meteoroloji’den yapılan açıklamaya göre bugün akşam saatlerinde Ege ve Marmara kıyılarında yer yer kuvvetli yağmur görülecek. Ankara’da gece saatlerinde başlayacak kar yağışı 15 santimetreye kadar ulaşırken, Trakya’da da kar etkisini gösterecek. Orta ve Batı Akdeniz’de fırtına hızı 90 km/s’yi bulacak. Karadeniz kıyılarında görülecek rüzgarlardan dolayı ise vatandaşlar çığ tehlikesine karşı uyarıldı.

İşte Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamalar:

KUVVETLİ YAĞIŞ

Yapılan son değerlendirmelere göre bugün akşam saatlerinden sonra batı bölgelerimizde etkili olması beklenen yağışların, İzmir, Aydın, Çanakkale ve Balıkesir'in batı ilçelerinde kuvvetli (20-50 mm) , gece saatlerinden sonra Muğla ve Antalya çevrelerinde kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli (21-75 mm) sağanak ve gök gürültülü sağanak yağmur şeklinde olacağı tahmin ediliyor.

Bu gece saatlerinden sonra Isparta, Burdur ve Afyonkarahisar çevreleri ile Denizli, Antalya ve Mersin'in yükseklerinde yer yer kuvvetli olmak üzere kar yağışları bekleniyor.

Kuvvetli yağışların meydana getirebileceği olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

ANKARA’DA KAR 15 SANTİMİ BULACAK

Ankara'da bu gece saatlerinde başlayacak kar yağışlarının sabah saatlerine doğru etkisini arttırarak yer yer kuvvetli (5-15 cm) olması bekleniyor. Yarın (Pazartesi) öğle saatlerinden sonra etkisini kaybedeceği tahmin edilen kar yağışlarının meydana getirebileceği olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

İÇ KESİMLERDE KUVVETLİ KAR

Bu gece saatlerinden itibaren Batı Karadeniz'in iç kesimleri ile İç Anadolu'nun kuzeyinde (Bolu, Karabük, Kastamonu, Ankara, Çankırı ile Zonguldak ve Bartın'ın yüksekleri) , yarın (Pazartesi) sabah saatlerinden itibaren İç Anadolu'nun doğusunda ( Aksaray, Kırşehir, Nevşehir, Niğde, Karaman, Yozgat, Kayseri ve Sivas çevreleri ile Konya'nın güney ve batısının yükseklerinde yer yer kuvvetli (10-20 cm) kar yağışı beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

ORTA VE BATI AKDENİZ’DE FIRTINA

Batı ve Orta Akdeniz'de doğu ve güneydoğu, Orta Akdeniz'de zamanla kuzeydoğudan esecek olan rüzgarın sabah saatlerinden itibaren 6 ila 8(50-75km/s), yer yer 9 (75-90km/s) kuvvetinde kuvvetli fırtına şeklinde esmesi beklenmektedir. Fırtınanın Pazartesi (04.01.2016) günü akşam saatlerinden sonra etkisini kaybedeceği tahmin edilmektedir

TRAKYA’DA KAR

Trakya'da bugün sabah saatlerinden itibaren hafif şeklinde başlayan kar yağışının, akşam saatlerinden itibaren etkisini arttırarak Edirne ve Kırklareli çevreleri ile Tekirdağ'ın iç kesimlerinde yer yer yoğun olarak (20 cm üzeri) Pazartesi sabah saatlerine kadar devam etmesi beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

ÇIĞ TEHLİKESİNE DİKKAT! 

Geçtiğimiz günlerde Karadeniz bölgesi ile Doğu Anadolu'da meydana gelen kar yağışları ile yer yer yüksek kar örtüsü meydana gelmiştir. Hafta başından itibaren batı kesimlerden başlayarak ısınacak olan hava , güneyli rüzgarlar, eski kar örtüsü üzerine yeni yağışların meydana gelmesi gibi nedenlerle yüksek kar örtüsüne sahip eğimli alanlarda çığ tehlikesi bulunmaktadır.

Güncellenme Tarihi : 18.3.2016 16:55

İLGİLİ HABERLER