Gündem
  • 28.2.2015 14:44

MHP silahların bırakılması çağrısına isyan etti

MHP’den PKK’nın silah bırakma açıklamasına tepki: 'Sevr gibi'

Hükümet ve HDP'nin birlikte yaptığı 'PKK'yı silah bırakması için kongreye çağıran' ortak açıklamaya MHP'li Oktay Vural'dan tepki geldi. MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, “Bugün Dolmabahçe sarayında PKK ile AKP, 7 Haziran seçim beyannamesini açıkladı” dedi.

MHP Aydın İl Teşkilatı 11. Olağan Genel Kurulu’na katılan TBBM İdare Amiri ve MHP Aydın Milletvekili Ali Uzunırmak ile MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan ile HDP heyetinin Dolmabahçe Başbakanlık Ofisi’ndeki görüşme sonrası ortak açıklamalarını değerlendirdi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başbakan Davutoğlu ve Hükümet Sözcüsü Arınç’ın önceki dönemlerde görüşmeleri yalanlayan sözlerini belge olarak salondakilere göstererek konuşmasına başlayan TBMM İdare Amiri Ali Uzunırmak, “Bizim yol arkadaşlarımız bu ülke için canını vermiş ülkücüler. Senin yol arkadaşların ve örnek aldıkların Türkiye’de müebbet hapse mahkum olmuş bebek katili İmralı canisi. Onunla beraber anayasa yapmaya çalışıyorsun. Bunların kimlerle yol arkadaşı olduğunu, bu iftiraların bedenlinin ne olduğunu biz Aydın’a da Türkiye’ye de anlatacağız” dedi.
MHP’nin HDP ile işbirliği yaptığı yönünde iftira atanların gerçek yüzünün bugün ortaya çıktığını savunan MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural da, bugün Dolmabahçe Sarayı’nda AK Parti ile PKK’nın bir antlaşma imzaladığını iddia etti. Vural, “Dolmabahçe’de maalesef Damat Ferit hükümetinin kalıntısı olarak, AKP hükümeti Damat Ferit’in politikalarını takip ederek bugünlere kalkıştı. Dün Damat Ferit milli mücadeleyle ilgili miting yapılacağı zaman, Kuvayi Milliye kurulacağı zaman Heyeti Nasihalar kurmuştu. Bunlarda milli mücadeleye katılmasınlar diye akil adamları getirdiler. Dün Osmanlı ordusunu yabancılara teslim etmek isteyenlere karşı, bununla ilgili sıkıntılar olunca kendisine bağlı Kuvayi İnzibatisini getirmek isteyen Damat Ferit vardı. Bunlarda aynısını getirdiler. 15 Mart 1919’da jandarmayı İçişleri Bakanlığına bağlamak suretiyle Mondros Mütarekesiyle teslim edilmiş ordunun yerine milleti teşkilatlandıran jandarmayı kontrol etmek isteyen Damat Ferit gibi, İç Güvenlik Yasasıyla jandarmayı kontrol etmek isteyen bir hükümet var. Değerli kardeşlerim, bugün Türkiye işgal edilmiş değil. Fiili işgal yok ama Türkiye bugün zihni işgal edilmişler tarafından yönetiliyor; Damat Ferit zihniyetiyle yönetiliyor. Bugün Dolmabahçe sarayında PKK ile AKP, 7 Haziran seçim beyannamesini açıkladı” diye konuştu.
“KURUTULUŞ SAVAŞI VE MİLLETE İHANET İÇERİSİNDELER”
PKK ile yapılan anlaşmayla vatan, millet, cumhuriyet ve kimliğin yeniden tanımlanacağı yeni bir anayasa yapılmak istendiğini öne süren Vural, sözlerine şöyle devam etti:
“Hangi partiye oy verdiyseniz verin, şimdi elinizi vicdanınıza koyun; biz bu coğrafyayı vatan yapmak için nice kan düktük, nice can verdik. Bu vatan Türk vatanı oldu. Şimdi sen kiminle oturuyorsun da bu vatanı yeniden tarif edeceksin. Şimdi beraber bir araya gelmişler; adımızı değiştirecek ve cumhuriyeti tartışacakmış. Ben cumhuriyetin kuruluşunu Kuvayi Milliyle birlikte Erzurum Kongresi, Sivas Kongresi ve milli Kurtuluş Savaşı vererek ben cumhuriyeti kurdum. PKK terör örgütüyle cumhuriyeti paylaşanlar, konuşanlar Kurutuluş Savaşı ve millete ihanet içerisindeler. Zannedersiniz Sevr’i imzalamışlar. Bu anlaşmanın Kürdistan ve Ermenistan oluşturmak için Sevr’den farkı nedir?”

 

Güncellenme Tarihi : 18.3.2016 21:52

İLGİLİ HABERLER