Gündem
  • 23.6.2016 09:48

Oktay Vural'ın istifasına Bahçeli'nin tepkisi

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural dün istifasını duyurmasının ardından Meclis’teki odasında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Vural, “Partinin içinde bulunduğu durumun, yönetim anlayışının yaralayıcı olduğunu gördüm” değerlendirmesini yaptı. Partinin, birlik ve bütünlüğü için çalışma yapılması gerektiğini kaydeden Vural, neden bugünü beklediği sorusuna “19 Haziran sürecini bekledim” yanıtını verdi. Vural, “Meral Akşener’in safına mı geçeceksiniz” sorusuna yanıt vermezken, Bahçeli’nin istifasını nasıl karşıladığına ilişkin soruya da “Genel Başkan beni karşıladı, nezaket kuralları içinde istifamızı sunduk, onun dışında bir şey söylemek istemiyorum” dedi.

CEVAPSIZ SORULAR

Parti içi muhalefetin kurultayla içtüzüğü değiştirdiği MHP’de sular durulmuyor. Oktay Vural, MHP Grup Başkanvekilliği görevinden dün istifa etti. “Partinin içinde bulunduğu durumun, yönetim anlayışının yaralayıcı olduğunu gördüm” diyen Oktay Vural, istifanın zamanlamasıyla ilgili olarak da “19 Haziran sürecini bekledim” diye konuştu

Vural, “Genel başkan adayı olacak mısınız” sorusuna karşılık şunları söyledi: “Bütün bu soruları soruyorsunuz, bunlar cevabı olmayan sorular. Bana bazı şeyler atfetmek olmaz, bu değerlendirmeleri sonra yaparız. Biz davamıza, partimize karşı sorumlu olduğumuza göre, artık bir unvanımız da olmadığına göre, değerlendirmelerimizi paylaşırız. Türkiye bizim, parti bizim. Beklentisi olan milyonlarca insan var.”

Vural’ın, Bahçeli ile önceki gün grup toplantısının ardından bir araya geldiği ve yarım saati aşkın görüştüğü öne sürüldü. Bu konuşmada Vural, Bahçeli’ye görevinden istifa edeceğini açıkladı. Vural’ın bu kararı almadan önce de ‘partinin önde gelen isimlerine ve delegelere danıştığı’ belirtiliyor. Bahçeli’nin görüşmede Vural’ın kararına ilişkin “Sen kararını çoktan vermiştin” dediği ifade ediliyor. Kulislerde, Vural’ın 17 Haziran’da Bahçeli’nin İzmir’de delegelerle yaptığı iftarda “Bahçeli’yi karşılamadığı, Bahçeli’nin de bu duruma kızdığı” konuşuluyor.

MERAL AKŞENER İDDİASI

Vural’ın istifası Akşener kanadı ile mi hareket edecek, yoksa genel başkan adayı olarak kendisi de mi kurultayda yarışacak sorularını beraberinde getirdi. MHP kulislerinde, Vural’ın bu kadar kısa sürede adaylık sürecinde yol alamayacağı, delegelere ulaşamayacağı vurgulanırken, Akşener’in yanında yer alacağı iddia ediliyor. Vural ile Genel Merkez’in arası bir grup milletvekilinin hazırladığı, “Kurultay 18 Mart 2018’dir” başlıklı deklerasyona imza atmadığı gerekçesiyle gerilmişti. Vural, 20 Nisan’da sosyal medya hesabından, ‘Genel Merkez’in kurultay sürecinde tutumunu eleştiren’ açıklamalar yapmıştı. Geçen ay Bahçeli’ye ‘soğukluk iddiaları’ sorulmuş, Bahçeli de “Oktay Bey çok değerli bir kardeşimizdir. Meclis’te beni temsil eden grup başkanvekilidir. Onunla aramızda soğukluk olabilir mi? Bizi bölmeye çalışıyorsunuz” yanıtını vermişti.

Güncellenme Tarihi : 23.6.2016 10:37

İLGİLİ HABERLER