Gündem
  • 21.11.2014 14:43

Özhaseki, Sucuk paralarını Kılıçdaroğlu’na iade mi etti

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki’nin, “Kişilik haklarına saldırdığı” gerekçesiyle açtığı ve yerel mahkemede kaybettiği davayı, Yargıtay’ın nihai kararıyla kazandı.Özhaseki 2012 yılında kazandığı tazminatla 3 bin 500 aileye ücretsiz sucuk dağıtmıştı.

Hürriyet'ten Okan Konuralp'in haberine göre, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki arasındaki davada Yargıtay son noktayı Kılıçdaroğlu lehine koydu.

Özhaseki, Kayseri 5’inci Asliye Hukuk Mahkemesi’nde kazandığı dava sonrasında aldığı tazminatla 3 bin 500 aileye ücretsiz sucuk dağıtmıştı. Dönemin Başbakanı Tayyip Erdoğan da Aralık 2012 bütçe konuşmasında “Bugün Kayseri’de başkanımız tarafından son derece anlamlı bir etkinlik gerçekleştirdi. Dağıtılan 3 buçuk ton sucuk için Kılıçdaroğlu’na şükranlarımı arz ediyorum” demişti. Özhaseki davayı kaybedince parayı geri yatırdı.

Kılıçdaroğlu’nun avukatı Halil İbrahim Yolcu konuyla ilgili şunları söyledi: “Kayseri’deki yerel mahkeme, Özhaseki’nin tazminat talebini kısmen kabul etti, 15 bin lira manevi tazminatın faiziyle ödenmesi kararı verdi, 26 Haziran 2012’de. Yasal faiziyle birlikte 21 bin 416 lirayı icra dosyasına yatırdık. Yargıtay 24 Eylül 2014 tarihinde aleyhlerine karar verdi. Paranın iadesi için yeni bir dava açtık. Parayı icra dosyasına yatırmışlar. Ancak çektikleri para 21 bin 416 lira, yatırdıkları 20 bin 063 lira. Şimdi biz hem eksik paranın hem de çektikleri paranın geçen süredeki yasal faizini istiyoruz.”

Sucuk paralarını Kılıçdaroğlu’na iade mi etti?
Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’ndan aldığı sucuk paralarını geri iade ettiği haberlerine ilişkin açıklama yaptı.

Basına açıklama yapan Başkan Özhaseki, "Bugün büyük gazetelerden birine baktım ki benimle ilgili şöyle bir haber çıkmış: ’Kemal Kılıçdaroğlu’ndan aldığı sucuk paralarını geri iade ediyor. Meğerse kendi kesesinden yedirmiş’. Arkadaşlar hatırlarsanız bundan 2-3 yıl kadar önce Anamuhalefetin Genel Başkanı bir iftira ile ortaya çıktı. Aslında savcılıkta incelenmiş kesinde karar verilmişti o konuda. O iftiraları devam ettirince savcılık bir kere daha o dosyayı açtı. 3 tane savcı inceledi. ‘bu iftiradır’ diyerek yüzlerine çarptı ve iş bitti fakat bununla duramadılar algı idaresine başladılar. Her hafta televizyonlarda, meclis konuşmalarında, basın toplantılarında iftiraya devam etti. Yalanlarına devam etti" diye konuştu.

"-VALLA BİZ ÖYLE DEMEDİK- DİYORLAR"

Olayın aslını analatan Özhaseki, "O zaman bizde 50’den fazla dava açtık. Bu davaların çoğunu kazandık. Zaten hukuki süreçler devam ediyor. Paraları aldık, almaya da devam ediyoruz. Bazen ama şöyle bir şey oluyor; üsturuplu yalan söyledikleri için Yargıtay’dan dönüveriyor. Nasıl dönüyor? ‘Valla biz öyle söylemedik. Biz ne dedik ki? Eleştirdik canım. İftirada etmedik. Ne var bunda falan’ diyorlar. O zaman bazen davaların döndüğü de oluyor. Şimdi ona sevindirik olmuş gibi basın toplantıları yapıyorlar. ‘Meğerse bu paralar bizim değilmiş de Haseki’nin kendi parasıymış’ diyorlar. Makbuzlar çantamda. Basın mensupları istiyorsa dağıtayım. Kesinleşmiş paralar var. Yarın birgün de zaten ilçe kongrelerinde sucuk dağıtmaya devam edeceğim. İstedikleri kadar yalan söylesinler. İstedikleri kadar iftira etsinler. Allah’ın izniyle bizim başımız dik, alnımız açık. Hizmet etmeye devam edeceğiz. Bunlarında yalanlarını yüzlerine çarpmaya devam edeceğiz" dedi.

 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 00:11

İLGİLİ HABERLER