Gündem
  • 22.10.2014 12:15

Paralel Yapı askeri projeleri böyle dinlemiş

Fethullah Gülen'e büyük şok!
Emirleri 'abi'lerden alan paralel emniyetçilerin devlet büyükleri ile güdümlü mermi gibi askeri projelerde çalışan uzmanları 'terör örgütü üyesi' sıfatıyla dinlediği anlaşıldı. 18 kişi 'casusluk' suçuyla gözaltına alındı..Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla Ankara ve Türkiye genelinde aralarında devlet büyüklerinin de bulunduğu yüzlerce insanı dinleyip, kayıtları arşivledikleri ve emniyet dışına çıkardıkları iddiasıyla aralarında eski Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Daire Başkanı Ömer Altıparmak ile 2 eski il emniyet müdürünün bulunduğu 9'u müdür 18 polis hakkında yakalama kararı çıktı. 

HERKESE TERÖRİST SUÇLAMASI
Özel hayatın gizliliğini ihlalden yasadışı dinleme ve kişisel verileri kanuna aykırı ele geçirme, örgüt kurma ve üye olmadan siyasal ve askeri amaçlarla casusluk yapma ve resmi belgede sahteciliğe kadar 6 ayrı suçla suçlanan 18 polis hakkında gazeteci Nuray Mert, Refik Ali Uçarcı, Cemil Erol, Ömer Gümüş, Cevat Öneş, Recep Cengiz, Ender Ethem Atay, Dursun Ali Tüfekçi ile Yonca Verdioğlu'nun özel hayatı ihlal ve yasadışı dinleme nedeniyle şikayetçi olduğu öğrenilirken aynı polislere yöneltilen bir başka suçlamanın ise aralarında Cumhurbaşkanı, Başbakan ve bakanların bulunduğu devlet büyüklerine ait kriptolu telefonları dinlemek olduğu öğrenildi. 

ASKERİ PROJEYİ TAKİP ETTİLER
Savcılık tarafından hazırlanan 18 kişilik şüpheli listesinde 17 kişi hakkında gözaltı kararı verilirken, soruşturmanın şüphelilerinden bir diğer ismin 22 Temmuz operasyonunda tutuklanıp cezaevine konan eski İstanbul İstihbarat Şube Müdürü Erol Demirhan olduğu öğrenildi. 

Şu ana kadar ifade için emniyet çağrılan 17 şüpheliden Ömer Altıparmak kendisi teslim olurken, Hüseyin Engin, Serahsi Şen, Uğur Eski, Mustafa Şahin ve Seyit Gölcük isimli polislerinde gözaltına alınıp emniyete götürüldüğü öğrenildi. 

Haklarında gözaltı kararı bulunan eski Batman Emniyet Müdürü Hasan Ali Okan, eski Bitlis Emniyet Müdürü Saadettin Akgüç, eski Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube'den sorumlu İl emniyet müdür yardımcısı Lokman Kırcalı, MİT Müsteşarlığında görevli Emniyet temsilcisi emniyet müdürü Hüseyin Özbilgin, 1. Sınıf emniyet müdürü Sebahattin Dinçer, eski İstihbarat Daire personeli 2.sınıf emniyet müdürü Tamer Bülent Demirel ile ikinci sınıf emniyet müdürü Mehmet Erdil'in aranmasına ise devam ediliyor. 

Soruşturmanın mağdurları arasında, Hava Kuvvetleri Harekat Dairesi Başkanlığı'nda şube müdürü olan Ö.G'nin de bulunduğu belirtildi. 

AKŞAM GAZETESİ

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 00:53

İLGİLİ HABERLER