Gündem
  • 25.6.2016 00:56

Paund düştü Trump gelecek paraya sevindi

İngiltere’nin AB’den ayrılma yönünde verdiği tarihi kararla ilgili konuşan ABD’nin Cumhuriyetçi başkan adayı Trump, pound’un düşmesi sebebiyle daha çok kişinin İskoçya’da açtığı tesise geleceğini savundu.

Referandum sonucunun belli olmasının ardından bulunduğu İskoçya’da The Hollywood Reporter’a konuşan milyarder iş adamı Donald Trump, kararı ‘şahane’ olarak tanımlamıştı. İlk başta muhabirin Brexit’le ilgili sorusunu anlamayan Trump, sonrasında  'İngilizlerin ülkelerinin kontrolünü yeniden eline aldığını' belirterek, “Bence de ayrılmalılar” demişti.

İngiltere’nin kararının ardından pound’un düşmesini değerlendiren Trump, yeni açtığı golf ve otel tesisini kastederek, “Eğer pound düşerse, Turnberry’ye daha çok insan geleceği açık” ifadelerini kullandı.

Trump’ın tüm dünyayı etkileyen bir karar sonrasında ilk olarak sahip olduğu şirketlerle ilgili yorum yapması, eleştirilere sebep oldu. Milyarder iş adamı seçilmesi halinde işlerinin yönetimini çocuklarına bırakacağını belirtse de, yaşanan büyük bir jeopolitik kaymadan sonra yaptığı ilk açıklamanın işleriyle ilgili olması, Trump’ın ‘ABD’yi değil sadece kendi çıkarlarını koruyacağı’ yorumlarına sebep oldu.

Güncellenme Tarihi : 24.6.2016 23:15

İLGİLİ HABERLER