Gündem
  • 7.10.2015 20:31

PKK'dan BOMBA karar

Örgütün eylem birimlerine, "eylemleri durdurmaya hazır olun" talimatı verilirken KCK Yürütme Konseyi Eş Başkanı Bese Hozat, HDP'nin zaferine katkı sunmak için örgütün tarihi bir tutum takınacağını açıkladı.


Seçimlerin yaklaşması nedeniyle terör örgütü, kendi içinde, "tek taraflı ateşkes" ve eylemsizliği tartışıyor. Yapılan tartışmalarda, seçim süresince eylemlere ara verilmesi düşüncesi kabul gördü.


Örgütün eylem birimlerine "saldırıları durdurmaya ve önceki sınırlara çekilmeye hazır olun" talimatı verdiği ileri sürüldü.


Özgür Gündem gazetesinde, "Yargılanma zamanı yakın" başlığıyla yayımlanan yazısında Hozat, örgütün seçim süresince eylem yapmayacağı sinyalini verdi. Hozat'ın bu yönlü ifadesinin örgütün kısa süre içinde "tek taraflı ateşkes" ilan edeceği şeklinde algılanıyor. 


Hozat yazısında, "Erdoğan ve Davutoğlu yönetimi, kadınlar, Kürtler öncülüğünde demokratik özerklik inşasıyla ve HDP'nin 1 Kasım'da elde edeceği ikinci zaferle tarihi yargılama sürecine girecektir. Özgürlük hareketi, HDP'nin 1 Kasım'daki büyük zaferine daha fazla katkı sunmak için tekrardan tarihi bir tutum takınarak AKP'nin planlarını bir kez daha boşa çıkaracak ve gereken hesabı soracaktır" dedi.MİLLİYET

Güncellenme Tarihi : 18.3.2016 18:05

İLGİLİ HABERLER