Gündem
  • 29.11.2015 14:05

Şehit polisler son yolculuğuna uğurlandı

Şehit polislerin meslektaşları, tabutları tekbirler eşliğinde omuzlara alınıp ambulansa taşıdı.


Şehit polis memurları memleketlerine uğurlandı


Diyarbakır Barosu tarafından düzenlenen basın açıklamasının ardından çıkan silahlı çatışmada Ahmet Çiftaslan şehit olmuş, aralarında Cengiz Erdur’un da bulunduğu 3 polis memuru yaralanmıştı. Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi’nin de başından aldığı kurşunla hayatını kaybettiği olayın ardından hastaneye kaldırılan yaralı polis memuru Cengiz Erdur da, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit oldu. Şehit polis memurları için bugün Diyarbakır İl Emniyet Müdürlüğü’nde tören düzenlendi. Törene, Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz, Diyarbakır İl Emniyet Müdürü Adnan Taşdan, şehit polislerin yakınları, mesai arkadaşları ve vatandaşlar katıldı.

Tören, şehit polislerin naaşlarının ambulanstan alınarak kalafata bırakılması ile başladı. Şehitlerin özgeçmişlerinin okunması ile devam eden törende Diyarbakır İl Emniyet Müdürü Adnan Taşdan bir konuşma yaptı. Taşdan, “Terör örgütü mensuplarınca görevlilerimize saldırıda bulunulmuş, bu saldırıda iki tane kardeşimiz şehit düşmüştür. Olayı gerçekleştiren teröristeler Dört Ayaklı Minare’nin yanında yapılan basın açıklamasının olduğu yere doğru kaçmışlardır. Burada bulunan görevlilerimize de ateş açmışlar, bir arkadaşımız da burada yaralanmış, çıkan çatışmada ilimiz Baro Başkanı Tahir Elçi hayatını kaybetmiştir. Ülkemizi bölmek ve parçalamak isteyen ve huzurumuza göz diken hainler, mutlaka bu yaptıklarınızın hesabını vereceksiniz. Saldırı ve sonrasında yaşanan olaylarda meslektaşlarıma acil şifalar diliyorum. Ruhları şad olsun” diye konuştu.

MESLEKTAŞLARI CENAZELERİ TEKBİRLERLE KALDIRDI
Törenin ardından şehitlerin cenazeleri kalafattan alındı. Şehit polislerin meslektaşları, tabutları tekbirler eşliğinde omuzlara alınıp ambulansa taşıdı. Şehit Cengiz Erdur’un cenazesi memleketi Elazığ’a, Ahmet Çiftaslan’ın cenazesi ise Kahramanmaraş’a gönderildi.

ŞEHİT ERDUR’UN KAYNANASI: “VATANI BÖLEMEYECEKSİNİZ”
Şehit Cengiz Erdur’un kayınvalidesi Ayşe Düşünceli tören boyunca gözyaşlarına hakim olamazken, iki torunu ile birlikte teröristlere lanet okudu. Ayşe Düşünceli, “Nasıl kıydılar sana, nasıl kıydılar canıma, ne istediniz benim yavrumdan, elleriniz kırılsın. Ekmeğinin peşinden gitmişti benim yavrum. Ne istediniz Cengiz'imden. Vatanı bölemeyeceksiniz. İki tane gözü yaşlı yavru, yetim bıraktı. Bana emanet etti. Cengiz, sağ yanım benim Cengiz, bu acıya dayanamam ben. Gelin, gelin düğüne geldiniz yavrum” dedi.

Şehit polisler son yolculuğuna uğurlandı

Diyarbakır’da çıkan çatışmada şehit olan 47 yaşındaki polis memuru Cengiz Erdur ve polis memuru Ahmet Çiftaslan'ın cenazesi memleketlerinde toprağa verildi.


Şehit polisler son yolculuğuna uğurlandı

ELAZIĞLI ŞEHİT POLİS SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

Diyarbakır’ın merkez Sur ilçesinde dün sabah Baro Başkanı Tahir Elçi’nin öldürüldüğü çatışmada yaralanan 2 çocuk babası polis memuru Cengiz Erdur, dün akşam saatlerinde şehit olmuştu. Melek Erdur'la evli olan, Arzu ve Eren isimli 2 çocuğu bulunan şehit polisin naaşı, son yolculuğuna uğurlanmak üzere Mevlana Camii'ne getirildi. Şehidin yakınları Erdur'un Türk bayrağına sarılı naaşına sarılarak gözyaşı döktü.

İkindi namazının ardından şehit polis için cenaze namazı kılındı. Cenaze namazını İl Müftüsü Peyami Güngör kıldırdı. Cenaze törenine Vali Murat Zorluoğlu, Garnizon ve 8. Kolordu Komutanı Korgeneral Yılmaz Uyar, Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, AK Parti ve CHP milletvekilleri, İl Emniyet Müdürü Nihat İşlek, emniyet ve askeri personel, şehidin annesi Ayşe, eşi Melek, kızı Arzu, oğlu Eren, kardeşi Adem Erdur, yakınları ve vatandaşlar katıldı. Cenaze namazının ardından şehidin naaşı meslektaşları tarafından omuzlara alınarak, gözyaşları arasında cenaze aracına taşındı. Şehidin naaşı gözyaşı ve dualarla Asri Mezarlığı'nda toprağa verildi. Şehit Cengiz Erdur'un 21 yıllık polis memuru olduğu öğrenildi.

KAHRAMANMARAŞ ŞEHİDİNİ UĞURLADI

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde Baro Başkanı Tahir Elçi’nin basın açıklaması sırasında teröristlerin silahlı saldırısı sonucu şehit olan polis memuru Ahmet Çiftaslan'ın cenazesi memleketi Kahramanmaraş’ta toprağa verildi.
Şehit polis memuru Ahmet Çiftaslan’ın naaşı Diyarbakır’da düzenlenen resmi törenin ardından hava yoluyla Kahramanmaraş’a getirildi. Havaalanında yapılan karşılamanın ardından şehidin naaşı, eşi Dilek, çocukları Deniz, Mehtap ile annesi Süheyla Çiftaslan’a son kez gösterilmesi için hastane morguna kaldırıldı. Ardından şehit polis memuru Ahmet Çiftaslan’ın naaşı baba ocağı olan Dulkadiroğlu ilçesi Turanlı Mahallesi’ndeki evine getirilerek helallik istendi.

Yapılan dualar ve konvoy eşliğinde şehit polisin cenazesi tören için Ulu Cami'ye getirildi.
Ulu Cami’de düzenlenen cenaze töreninde Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal şehidin eşi Dilek ve çocuklarını teselli etti.

Bir süre şehidin kardeşi Mehmet Ali Çiftaslan’la sohbet eden Bakan Ünal, devlet olarak her zaman yanlarında olduklarını söyledi.

Ulu Cami’de ikindi namazını müteakip düzenlenen tören, şehit polisin özgeçmişinin okunmasıyla başladı.
Bir süre önce Gaziantep’ten Diyarbakır’a gönüllü tayin isteyen şehit polisi, meslektaşları yalnız bırakmadı.
Kahramanmaraş Valisi Mustafa Hakan Güvençer, Kahramanmaraş milletvekilleri ve belediye başkanlarının yer aldığı tören, şehit polis memuru Ahmet Çiftaslan'ın Türk bayrağına sarılı tabutunun omuzlarda Şeh Adil Asli Mezarlığı'nda bulunan aile kabristanına götürülmesi ile sona erdi.

 

 

Güncellenme Tarihi : 18.3.2016 17:26

İLGİLİ HABERLER