Gündem
  • 29.5.2016 00:45

Selfie çekenlere kötü haber

Son zamanlarda en bilinen yaygın 'hastalıklarından' birisi de selfie yani öz çekim. Hemen herkes (özellikle gençler) herhangi bir faaliyet içindeyken öz çekim yapma ihtiyacı duyuyor. Bu çılgınlık öyle boyutlara ulaştı ki, artık yemek yerken, yolculuk yaparken, işyerindeyken, tatildeyken kısacası her şart ve koşullarda selfie çekmeyince eksiklik hissediliyor.

Selfie çılgınlığı hususunda çok sayıda araştırma yapıldı. En dikkat çekici çalışmalardan bir tanesi de Toronto Üniversitesi araştırmacılarından geldi. Bu araştırmacılar, her gün onlarca öz çekim yapan kişilerin, kendilerini olduklarından daha çekici gördüğünü tespit etti.

Araştırma için üniversite öğrencileri tercih edildi. Soru sorulan öğrencilerin 100 tanesi düzenli olarak öz çekim yaptığını itiraf etti. Kalan kısım ise ara sıra selfie çektiğini veya hiç çekmediklerini söyledi. Düzenli ve nadiren öz çekim yapanlardan, çektikleri selfieleri değerlendirmeleri istendi. Araştırmaya tabi tutulan kişilerin çoğu, kendilerini olduklarından daha çekici olduklarını beyan etti. Oysa tarafsız gözlem yapan kişiler, bu kişilerin selfieleri ile normal fotoğrafları arasında hiçbir fark olmadığını ifade etti.

Üniversite araştırmacıları, selfie çekenlerin kendilerini daha çekici gördüklerini ortaya çıkardı. Lakin gerçek öyle değil. Bu, sürekli öz çekim yapanların düştüğü bir yanılgıdan ibaret.

İşte bu araştırmaya göre; eğer siz de sık sık selfie çekip kendinizi çekici buluyorsanız, büyük bir yanılgı içinde olabilirsiniz.

Güncellenme Tarihi : 28.5.2016 18:23

İLGİLİ HABERLER