Gündem
  • 26.11.2015 15:13

ŞOK... Türk işadamları Rusya'da gözaltına alındı

Gözaltında bir gün geçirip bugün mahkemeye çıkarılan işadamları en son gelen bilgiye göre Sochi'de bir toplama kampına gönderilecek.

Rusya, Türkiye'ye yaptırım uygulamayacağını açıklarken, Rusya'da iş görüşmeleri ve fuara katılmaya giden bir grup işadamının gözaltına alındığı öğrenildi.

CNN TÜRK'ün konuştuğu işadamlarından bir grup daha önce Krasnodar Yugagro tarım fuarına katilan 22 Türk firmasindan toplam 60 Türk, turist olarak fuara katılmak sebebi ile göçmen bürosunca gözaltına alındılar. Bir gün nezarette bekletilen işadamlarından bir grup bu Sabahmahkemeye çıkarıldı. Türk büyükelçiliğine ulaşamadıklarını belirten işadamları hakkında Sochi'de bir toplama kampına gönderilme ve 10 gün sonra sınırdışı kararı çıkarıldı.

CNN TÜRK'ün ulaştığı, kafilede yer alan Cenk Baykara vizeler karşılıklı kalktığından bu yana Rusya'daki bütün fuarlara turist vizesi ile gidilebildiklerini belirtirken, "daha önce hiç böyle bir muamele görmemiştik. Başımıza ne geleceğini bilmiyoruz. Burada rehin kaldık" dedi.

Baykara nezarete atarken gardiyanın "uçağı düşürdünüz alın size" dediğini söyledi.

 

Güncellenme Tarihi : 18.3.2016 17:28

İLGİLİ HABERLER