Gündem
  • 3.3.2015 03:16

STV dizilerindeki şifreli emirler çözüldü

Fethullah Gülen'in talimatıyla devletin zirvesindeki isimleri dinleyen Paralel kulak soruşturmasının fezlekesinde casusluk tablo ve şemalarla tek tek anlatıldı. Emniyetin istatistiki çalışması dosyaya delil olarak girdi

Sözde Tevhid Selam Örgütü bahanesiyle devlet görevlilerini dinleyen Paralel Yapı soruşturmasında emniyet, hazırladığı fezlekede dinlemeleri tablolar ve şemalarla tek tek sıraladı. Binlerce dinlemenin istatistiğini çıkaran emniyetin çalışması, savcılığın soruşturma dosyasına suç delil olarak girdi. İstanbul Emniyet Müdürlüğü, Fethullah Gülen, Emre Uslu, eski emniyet müdürleri Yurt Atayün ve Ömer Köse'nin aralarında bulunduğu 80 kişinin şüpheli olduğu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu ve eski MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ın da aralarında bulunduğu 101 mağdur ve müştekisi bulunan soruşturmanın fezlekesinde Paralel casusluğun istatistiğini çıkardı. Binlerce dinleme, tablo ve şemalarla delil olarak savcılığa sunuldu. Bu deliller, şüphelilerin "silahlı terör örgütüne üye olma", "siyasal ve askeri casusluk", "Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti'ni ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs" suçlarına dayanak gösterildi.

DİZİDEN ŞİFRELİ EMİR
Dinlemelerin İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü Teknik Büro Amirliği'nde yapılıp kayıt altına alındığı belirtildi. Bu şubenin o dönemki müdürleri Yurt Atayün ve Ömer Köse başta olmak üzere diğer görevlileri hakkında kamu davası açılması gerektiği kaydedildi. Bu polislerin ABD'de yaşayan Fethullah Gülen'den talimat aldıkları öne sürüldü. Talimatların ise Samanyolu Televizyonu'ndaki diziler aracılığıyla, örgüt mensuplarının anlayabileceği şekilde şifreli olarak iletildiği ileri sürüldü. Gülen örgütünün nihai hedefinin ise yeni bir hükümet veya anayasal düzen kurmak olduğu dile getirildi. Belirli bir organik yapı içinde yapılan tüm eylemlerin Aralık 2013'te yoğunlaşarak operasyonel safhaya ulaştırılmaya çalışıldığı ifade edildi. 17-25 Aralık darbe operasyonlarına değinilen fezlekede şu ifadeler kullanıldı: "Şüphelilerin yaptıkları telefon dinlemeleri ile Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı ve Başbakanlık makamlarının cevabi yazılarına göre 'Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin güvenliği veya iç veya dış siyasal yararları bakımından niteliği itibarı ile gizli kalması gereken' değerdeki bilgileri temin etmeleri ve Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti'ni ortadan kaldırma veya görevini engelleme kastları bulunduğu için bu eylemlerini siyasal amaçlı olarak yaptıkları ve siyasal veya askeri casusluk suçunu işlediği anlaşılmıştır"

 

Güncellenme Tarihi : 18.3.2016 21:49

İLGİLİ HABERLER