Gündem
  • 22.4.2014 18:54

Suriye'ye savaşmaya gitti, ölüsü geldi

ADIYAMAN'dan 4 ay önce 'okula gidiyorum' diye evden çıkan ve Suriye'ye giderek Özgür Suriye Ordusu saflarına katılan üniversite öğrencisi 24 yaşındaki İbrahim Halil Taştı, keskin nişancılar tarafından öldürüldü. Cenazesi yakınları tarafından Türkiye'ye getirilen Taştı, gözyaşları arasında toprağa verildi.

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu Doğalgaz Bölümü ikinci sınıf öğrencisi İbrahim Halil Taştı, iddiaya göre 4 ay önce okula gideceğini söyleyerek evden ayrıldı. Ancak okula gitmeyen Taştı, bir süre sonra ailesini arayarak Suriye'ye gittiğini ve Özgür Suriye Ordusu saflarına katılarak Esad rejimine karşı savaştığını söyledi.

KESKİN NİŞANCI BAŞINDAN VURDU

4 aydır Suriye'de olan Taştı, geçen hafta içerisinde İdlib kentinde keskin nişancı tarafından başından vurularak öldü. Taştı'nın ölüm haberi iddiaya göre kendisi gibi Adıyamanlı olan ve ÖSO saflarında savaşan kişiler tarafından yakınlarına bildirildi. Ölüm haberi ile yasa boğulan yakınları, Hatay'ın Reyhanlı ilçesinden sınırı geçti ve Suriye'de İbrahim Halil Taştı'nın cenazesini alarak Adıyaman'a getirdi.

Öğle saatlerinde ilk olarak Siteler Mahallesi'ndeki evine son kez getirilen Taştı'nın tabutunu gören annesi Azet Taştı ile yakınları gözyaşına boğuldu. Taştı'nın cenazesi daha sonra Mezarlık Camisi'ne götürüldü. Tabutunun üzerine takım elbisesi konularak cenaze namazı kılınan Taştı'nın babası Mehmet Taştı, "Allah, hepinizden razı olsun. Dua edin kendisine" dedi.

Taştı'nın cenazesi kılınan namazın ardından törene katılanların 'Zalimler için yaşasın cehennem' sloganları eşliğinde Yeni Mezarlığa defnedildi.


Mahir ALAN / ADIYAMAN (DHA)

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 05:47

İLGİLİ HABERLER