Gündem
  • 1.7.2016 16:19

İsviçre'de müslüman kız çocuklarına gavur eziyeti

İsviçre’de yüzme dersine katılmayı reddeden Müslüman kız öğrencilerin vatandaşlık talepleri reddedildi

İsviçre'de son dönemde yaşanan ayrımcılık olaylarına bir yenisi daha eklendi... 12 ve 14 yaşlarındaki iki Müslüman kız çocuğunun, okulda erkek öğrencilerle birlikte yüzme dersine katılmayı reddetmeleri nedeniyle vatandaşlık talepleri reddedildi.

Yetkililerden yapılan açıklamaya göre iki kız öğrenci okul müfredatına uymadıkları gerekçesiyle vatandaşlık elde etme haklarını kaybettiler.

İngiliz Guardian’ın haberinde kızların İsviçre pasaportu talebinin yaşanan olay üzerine reddedildiği bildirildi.

BABAYA PARA CEZASI

Kızlarının erkeklerle birlikte yüzmesine izin vermeyen baba ise 4 bin İsviçre Frangı (yaklaşık 12 bin TL) para cezasına çarptırıldı.

Ülkenin vatandaşlığa kabul komitesinin başkanı bir televizyon kanalına yaptığı açıklamada, “Her kim gerekli koşulları yerine getirmiyorsa, kanunları ihlal ediyorsa bu kişiler vatandaşlığa kabul edilemez” dedi.

Ülkenin kuzeydoğusunda yer alan Altstaeten kentinde yaşayan baba daha önce de kızlarının okula başörtüsüyle gitmesi nedeniyle mahkemelik olmuştu.

The Local gazetesinin haberine göre dava, İsviçre Yüksek Mahkemesinde görüldükten sonra babanın lehine karar çıkmış ve kızların okulda başörtüsü takma hakkı bulunduğuna hükmedilmişti.

KADIN ÖĞRETMENLERİNİN ELİNİ SIKMAYAN ÖĞRENCİLERİN BABASINA CEZA

İsviçre’de benzer bir tartışma da geçen aylarda iki Müslüman erkek kardeşin kadın öğretmenlerinin elini sıkmayı reddetmesiyle yaşanmıştı. İki erkek öğrencinin Basel kentinde imam olan babasının vatandaşlık başvurusu olay üzerine askıya alınmıştı. İsviçre’de öğretmenin elini sıkmayı reddeden anne babalar 5 bin dolar para cezasına çarptırılıyor.

Güncellenme Tarihi : 1.7.2016 16:25

İLGİLİ HABERLER