Gündem
  • 26.7.2016 09:34

Tankları tişörtle durduran kahramanlar o geceyi anlattı

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) içerisine sızan Fetullahçı terör örgütü parelel devlet yapılanması (FETÖ/PDY) mensuplarının 15 Temmuz akşamı darbe girişiminde bulundukları sırada vatandaşlar sokaklara dökülerek canları pahasına tankları ve teröristleri durdurdu. O gecenin kahramanlarından Danyal Şimşek ve Mehmet Şükrü Kıntaş ise tişörtleriyle tankların egzozlarını tıkayarak durmalarını sağladılar. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısı ile tüm Türkiye’de başlayan vatan ve demokrasi nöbetinin 10. gününe gelindi. Başakşehir halkı da Fatih Terim Stadyumu yanında bulunan alanda toplanıp sloganlar atarak darbe girişimine karşı demokrasiyi savundu. Nöbete Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, şarkıcı Fettah Can, Başakşehir Futbol Kulübü Teknik Direktörü Abdullah Avcı, Başakşehir sporun futbolcuları da vatandaşlarla birlikte nöbete katıldı.

“Tank istop ettirme ustaları imiş”

Asıl mesleklerinin tantuni ve köfte ustaları olduğunu ifade eden Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, "Danyal Şimşek ve Mehmet Şükrü Kıntaş ustalarımızın bizim bilmediğimiz bir ustalıkları daha varmış. Tank istop ettirme ustaları imiş. O ustalıklarını gördükten sonra bizde burada millet sizi merak ediyor diyerek çağırdık. Onlarda asıl bizim tankla işimiz yok bizim ustalığımız tantuni ve köftedir. İnanmıyorsanız deneyin dediler ve şimdi ikram ediyorlar. Bizim asıl ustalığımız tantuni ve köfte diyorlar” şeklinde konuştu.

“Sadece ikimiz değil yüzlerce kişiydik”

Büyük bir takım oyunu oynayarak tankları durdurduklarını ifade eden Danyal Şimşek, “ Tek yapmamız gereken bir şey vardı o tankları durdurabilmek. Biz sadece bunun için mücadele ettik. Biz sadece tankların egzoz tarafına bulunduğumuz için kapatabildik. Bir arkadaşımızın egzozları kapatın demesiyle bütün vatandaşlar sopa pet şişe ne varsa egzoz borusuna soktu. Hava alamayınca mecbur kontakları kapatmak zorunda kaldılar. Sadece ikimiz değil yüzlerce kişiydik. O akşam gerçekten gurur duyulması gereken bir akşamdı” dedi.

“Bir şehidimiz olur ama bin şehidimiz dirilir”

Başakşehir’li olmaktan çok gurur duyduğunu ifade eden Mehmet Şükrü Kıntaş, “ Başakşehir çok büyük bir iş başarmıştır. Bütün evdeki vatandaşlar sokaklara inerek tankların bulunduğu Atatürk Havalimanı’na doğru ilerlediler. Sadece ben ile Dalyan usta tek değil, bütün halkımız ile birlikte bu tankları durdurduk. Bu şekilde ülkemizi korumuş olduk. Bir şehidimiz olur ama bin şehidimiz dirilir. Biz olmak ile bitmeyiz” şeklinde ifadeler kullandı.
Vatan ve demokrasi nöbeti tutan vatandaşlara, meslekleri tantunici ve köfteci olan Danyal Şimşek ve Mehmet Şükrü Kıntaş, Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal ile birlikte tantuni ve köfte ikramında bulundular.
 

Ahmet Faruk Sarıkoç
İSTANBUL

Güncellenme Tarihi : 26.7.2016 09:35

İLGİLİ HABERLER