Gündem
  • 16.11.2015 16:02

Tayyip Erdoğan G20 sonuç bildirgesini açıkladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, G20 sonuç bildirgesini açıkladı.

İşte Erdoğan'ın açıklamalarından önemli başlıklar;

Buradan Paris'te meydana gelen saldırıları yeniden kınıyoruz. Ülkeler terörizm karşısında güçlü bir duruş sergiledi. Biz terörizmin ne olduğunu iyi bilen bir ülkeyiz. Teröre karşı üzerimize düşen görevi yapmaya hazırız. Teröre karşı ortak bildiri kararlı duruşumuz için oldukça önemlidir.

Terörün dini, dili yoktur

Terörün dini, dili yoktur. Terörü dinle alakalı göstermek insanlara hakarettir. Biz tüm terör örgütlerine. Biz 2,5 milyon mülteciyi barındırıyoruz. Çevremizde artık yönetilemez hale gelmiş ülkeler ortaya çıktı.

Esed'in yeri yoktur

Suriye bu konuda en çok öne çıkan yerdir. Suriye'de yaşanan dramı ilk günden beri hissedeiyoruz. Esed'in yeri yoktur, bu şansı Esed kaybetmiştir. Terörle mülteci olayı birbirine karıştırılmamalıdır. G-20 olarak bu konuda dünyaya örnek teşkil etmemiz gerektiğine inanıyorum.

3 temel kavram: Kapsayıcılık, uygulama ve yatırım

Biz dönem başkanı olarak önceliklerimizi 3 temel kavram etrafında tanımladık. Bu kavramlar; kapsayıcılık, uygulama ve yatırımlardır.

Zirvede dövizdeki sert hareketleri de ele aldık. Dönem başkanı olarak artık konuşma değil, uygulama zamanıdır dedik ve kapsamlı bir izleme mekanizması oluşturduk. Hesap verilebirlirlik raporu ilk kez hazırlandı.Büyümeye ilişkin durumu izleyeceğiz. Yartırımların canlandırılması konuşunda görüş birliği içinde olduk. Kamu ve özel sektör arasında etkin bir işbirliği çok önemlidir. Kamu ve özel sektör arasında etkin işbirliği şarttır.

G20 zenginler kulübü değildir

G20 zenginler kulübü değildir. Bizler gelişmekte olan ülkeleri de temsil etmekteyiz. Düşük geliri olan ülkelerin halinden de anlıyoruz. Zirvede gıda güvenliğini de gündemimize aldık.

Zirve sonuçlarının hayırlı olmasını diliyorum. Katılan devlet başkanlarına teşekkürlerimi sunuyorum.

Güncellenme Tarihi : 18.3.2016 17:36

İLGİLİ HABERLER