Gündem
  • 12.3.2016 10:06

Tayyip Erdoğan müjdeyi verdi

Önceki gün bakan yardımcılarını Külliye’de ağırlayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, terör nedeniyle hiçbir vatandaşın mağdur olmaması için de her türlü tedbirin alınmasını istedi. Bakan yardımcılarının randevu talebi üzerine gerçekleştiği belirtilen görüşmenin yaklaşık 3.5 saat sürdüğü belirtildi. Görüşmede, Cumhurbaşkanının, bakan yardımcılarına tek tek söz vererek, görev alanları ile ilgili sorular sorduğu ve tavsiyelerde bulunduğu öğrenildi.

Görüşmede Erdoğan şu görüşleri dile getirdi:

Sosyo-psikolojik desteklerin artırılması lazım. Bu Türkiye’nin en önemli meselesidir. Daha çok sahada olun. Kampları ve çadırları ziyaret edin. Bölgeye gidin terörden zarar gören vatandaşlarla iç içe olun. Onları yalnız bırakmayın. İnsani ve vicdani anlamda yanlarında olun. Vatandaş kesinlikle mağdur edilmemeli. Terörle mücadele konusunda devlette tam bir mutabakat var. Sonuna kadar gidilecek.

Süratli bir şekilde yıkılan-yakılan yerler yeniden inşa edilmeli. Tamiratla uğraşmayın. Bu hem zaman hem de para kaybı demek. Topyekûn bir kentsel dönüşüm yapılmalı. Onun için bir an önce temizlik çalışması, ardından da hızla kentsel dönüşüm başlatılmalı. Altyapı çalışmaları ile birlikte yaşanabilir mekânlar kurulamalı.
Bölgeye atanan memur ve öğretmenler de bir süre sonra tayinlerini istiyor. Bu doğru bir yaklaşım değil. Orada vatandaşa hizmet sunmaları lazım.

Yücel KAYAOĞLU - TÜRKİYE GAZETESİ
 

Güncellenme Tarihi : 18.3.2016 15:21

İLGİLİ HABERLER