Gündem
  • 22.7.2016 09:27

Tayypip Erdoğan'a 40 kilo altın tuzağı

Cuntacılardan altın tuzak

Türkiye’yi kaosa sürüklemek isteyen alçaklar, darbe planı tutsaydı Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı halkın gözünde suçlu göstermek için “40 kilo altınla yurtdışına kaçarken yakaladık” diyecekti!

15 Temmuz gecesi Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kaldığı oteli komandolarla basmak isteyen FETÖ üyesi darbeciler hainlerin bir de senaryo hazırladığı ortaya çıktı. Marmaris'te Erdoğan’ın kaldığı otele giden darbeci hainlerden oluşan özel timin, Cumhurbaşkanı’nın direnmesi halinde öldüreceği aksi durumda ise itibarını düşürüp darbeyi haklı göstermek için iğrenç bir planı devreye sokmayı planladıkları belirlendi. Darbeciler, Erdoğan’ı kaçırıp bilinmeyen bir yere götürerek kelepçeli halde sahte altınlarla fotoğrafını çekecekti.

İĞRENÇ SENARYO TUTMADI

Ardından bu fotoğraflar '40 kilogram altınla yurtdışında yakalandı' algısı yaratmak için bu sosyal medyada paylaşılacaktı. Ancak darbecilerin planı tutmadı. Erdoğan ayrıldıktan sonra oteli basan Cumhurbaşkanı korumalarının canları pahasına  çatışmaya girmesiyle geri adım atan FETÖ’cüler bu kez de sosyal medyadan “Erdoğan Almanya’dan oturma izni istedi, Almanya’ya kaçmaya çalışıyor” yalanı yaymaya başladı. Ancak cuntacılar, Erdoğan’ın Marmaris'de bir TV kanalına bağlanarak halkı sokağa davet etmesini hesaba katmadı..

DARBECi HAiNLER KENDiLERi KAÇTI

Polisin karşılık vermesi, demokrasiye sahip çıkması darbecilerin en ince ayrıntısına kadar hesapladıkları planlarını alt üst etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı Yunanistan’a kaçırma planı yapan ve bunun için helikopteri hazır tutan darbeciler, girişimlerinin başarısız olması sonucu 16 Temmuz sabahı kendileri helikopterle Yunanistan’a kaçmak zorunda kaldı.

Çalışkan tankların üzerine yürüdü

15 Temmuz akşamı en kanlı saldırının yaşandığı Boğaziçi Köprüsü'ndeki darbecilerin etkisiz olmasında Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan'ın cesur tavrının büyük payı oldu. Çalışkan'ın hayatını da hiçe sayarak darbeci askerlerin ateş etmesine rağmen geri adım atmadığı belirtildi.

ÇOCUKLARIM SOYADINI DEĞİŞTİRSİN

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a suikastın talimatı veren Tuğgeneral Gökhan Sönmezateş’in savcıdan özel istekte bulunduğu öğrenildi. Sönmezateş, “Eşime söyleyin beni boşasın, çocuklarım da soyisimlerini değiştirsin” dedi.

Şifreli mesajlar sinsi planı bozdu

Bir güvenlik kaynağı BBC Türkçe'ye yaptığı açıklamada, Fethullah Gülen Cemaati üyeleri olduğunu belirttiği on binlerce kişi arasında yapılan şifreli yazışmaları darbe girişiminden önce tespit ettiklerini söyledi. Güvenlik kaynağı, "Bu uzun süreli bir çalışma.

HAİNLERİN HESABI ŞAŞTI 

Paralel devlet yapılanmasının gizli muhaberesini yürüttüğü bir gizli mekanizmayı ortaya çıkardık," diye konuştu. Aynı kişi, bu şifreli mesajlaşmalarda yer alan 40 bin kişinin isimleri, telefon numaraları ve TC kimlik numaralarının tespit edildiğini belirtti. Bu bilgilerin Genelkurmay ve Emniyet'teki istihbarat birimlerine iletildiğini söyleyen yetkili, darbe girişiminde bulunanların "deşifre olduklarını" fark etmelerinin ardından planladı.

Avcı: Bu Kalkışma CIA-KGB’ye örnek olur

NTV'ye konuşan eski Emniyet Müdürü Hanefi Avcı, darbeyi cemaat içindeki subayların değil, bizzat cemaatin planladığını da söyledi. "Cemaatin darbe yapacak kabiliyette olmadığı" söylemlerine karşı çıkan Avcı, "Ben bu işin tersini iddia ediyorum; bu işi öyle becerdiler ki bu darbenin yapılış biçimiyle ilgili dünya istihbaratı örnek alıp öğrenmeye kalkacaktır. CIA de KGB de başka istihbaratlar da 'nasıl yapılıyormuş, böyle bir dini teşkilat, böyle küçük bir grup böyle güçlü bir devlette bunu nasıl yapabiliyormuş' deyip bu yöntemi öğreneceklerdir" diye konuştu.

İBB’den CHP’ye miting için otobüs jesti

İBB, CHP'nin 24 Temmuz'da Taksim Meydanı’nda yapmayı planladığı 'Cumhuriyet ve Demokrasi Mitingi' göz önünde tutularak ücretsiz ulaşımın 24 Temmuz saat 23.59'a kadar uzatıldığını açıkladı. CHP'nin önerisiyle İBB meclisine taşınan öneri AK Parti grubunun da desteği ile oybirliği ile kabul edildi. Teklifi okuyan AK Parti grup başkanvekili Temel Başalan, CHP'nin Taksim mitingi nedeniyle vatandaşların ulaşımının ücretsiz sağlanması için sürenin uzatılmasına karar verildiğini ilan etti.

 

Güncellenme Tarihi : 22.7.2016 09:36

İLGİLİ HABERLER