Gündem
  • 4.3.2015 11:02

TCK’yı parçalayan avukat Gülen’in çıktı

Ramazan Akyürek’in Hrant dink dosyası kapsamında tutuklanması ardından İstanbul Adliyesi önünde Türk Ceza Kanunu kitabını yırtarak tepki çeken avukat Adnan Şener aynı zamanda Fethullah Gülen’in avukatı çıktı.

Hrant Dink'in öldürülmesi ile ilgili 9 kamu görevlisi hakkında yürütülen soruşturma dosyası kapsamında Emniyet eski İstihbarat Daire Başkanı Ramazan Akyürek'in tutuklanması ardından İstanbul Adliyesi önüne çıkarak Türk Ceza Kanunu kitapçığını yırtan avukat Adnan Şeker tanıdık çıktı.

GÜLEN'İN AVUKATI ÇIKTI

Adnan Şeker'in aynı zamanda Fethullah Gülen'in avukatı olduğu ve birçok dosyasına baktığı belirlendi. Şeker'le, Fetullah Gülen'in avukatı Nurullah Albayrak'ın Ada Hukuk Bürosunda birlikte çalıştıkları bildirildi. Şeker'in Gülen'in devam eden davaları ile basın kuruluşlarına röportaj verdiği tespit edildi.

TCK KİTABINI YIRTMIŞTI

Ramazan Akyürek'in tutuklanmasının ardından adliyenin 'C' kapısı önünde açıklama yapan Avukatı Adnan Şeker, tutuklanmaya tepkisini TCK kitabını yırtarak gösterip hukuk camiasından tepki çekmişti.

Ramazan Akyürek Bugün TV'de katıldığı bir programda, paralelciler ile ilişkisinin olmadığını söylemişti. Akyürek, "Hiçbir zaman hiçbir grubun polisi olmadım, ben devletin polisiyim. Milliyetçi muhafazakâr bir tipim. Ailem de öyledir. CHP'den milletvekili vardır. Yerel yönetimlerde MHP'den meclis üyesi vardır. Topluma faydası olan herkesin alnından değil, ayağından öperim" demişti. Akyürek'in bu konuşmasına rağmen, avukatının Fetullah Gülen'in avukatı Nurullah Albayrak ile aynı büroda çalışan Adnan Şeker olması kafaları karıştırdı.

Güncellenme Tarihi : 18.3.2016 21:47

İLGİLİ HABERLER