Gündem
  • 18.9.2014 13:00

‘Tehditçi Büyükelçi’ bakanlığa çağrıldı

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Ankara’da F-16 pilotu Türk subayı öldüresiye dövdüğü iddia edilen Kuveytli diplomatın sınır dışı edileceği haberlerinden sonra Türkiye’yi tehdit eden Kuveyt Ankara Büyükelçisi Abdullah Abdulaziz Al-Duwaikh’in bakanlığına çağrıldığını söyledi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, TGRT Haber ekranlarında yayınlanan TGRT Haber ve İhlas Haber Ajansı Ankara Temsilcisi Batuhan Yaşar’ın sunduğu “Neler Oluyor” programında, Ankara’da F-16 pilotu Hava Kurmay Pilot Binbaşı Hakan Karakuş’un Kuveyt Büyükelçiliği diplomat ve elçilik çalışanlarından dayak yemesi olayına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Yaşanan olayın ardından Kuveytli Askeri Ataşe Amad Ali Almohaid’e sahip çıkan ve diplomatın sınır dışı edilmesi durumunda Kuveytli yatırımcıların Türkiye’yi terk edeceği tehdidinde bulunan Büyükelçi Abdullah Abdulaziz Al-Duwaikh’i Bakanlığa çağırdıklarını belirten Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, gereğinin yapılacağını belirtti.

Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Akın Öztürk’ün damadı olan Hava Kurmay Pilot Binbaşı Hakan Karakuş ile Kuveytli diplomatlar arasında trafikte yaşanan kavganın üzücü bir olay olduğunu ifade eden Mevlüt Çavuşoğlu, olayın oluş şekli ve olay sonrasını önemsediklerinin altını çizdi. Çavuşoğlu, “Pilotumuzun resimlerini gördük, buna hiç kimse tahammül edemez. Maslahatgüzarı bakanlığa çağırdık, gerekli izahatı istedik. Tabii ki bu adli bir olay, adli makamlarda soruşturmayı yürütüyor. Bu konuda değişik ifadeler var. Biz Büyükelçinin açıklamalarından sonra Büyükelçiyi de çağırdık. Kendisi Ankara’da olmadığı için henüz gelmedi, geldiği zaman Büyükelçiye de bu söylediklerinin doğru olup olmadığı doğrudan sorulacaktır. Biz bu konuda gereğini yaparız” dedi.

İddiaya göre, NATO’da görevli F-16 Pilot Binbaşı Hakan Karakuş, içinde eşi ve çocuğunun da bulunduğu otomobili ile Turan Güneş Bulvarı üzerinde seyir halindeyken, Kuveyt Büyükelçiliği’nde çalıştığı ifade edilen diplomatların bulunduğu aracı kullanan Türk şoför ile trafikte tartıştı. Tartışmanın büyümesi sonrasında Binbaşı Karakuş, yabancı diplomat ve elçilik çalışanları tarafından eşinin gözleri önünde darp edilmiş, vatandaşlarda bu olaya müdahale etmişti. Vatandaşların müdahalesi üzerine Kuveytli diplomat ve elçilik çalışanları yol kenarında bulunan bir bankaya sığınmışlardı.

DERYA YETİM
ANKARA 

 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 01:44

İLGİLİ HABERLER