Gündem
  • 13.10.2017 00:35

TSK zırhlı araçlarla İdlib’e girdi'

Suriye'nin İdlib bölgesinden son dakika haberi geldi. TSK'nın bir süredir keşif yaptığı Suriye'nin İdlib bölgesine askeri ve zırhlı araçlarla girdiği öne sürüldü.

Türkiye'nin İdlib operasyonu kapsamında sınırın çıkış noktasında askeri hareketlilik görüldü. İHA'nın haberine göre; Reyhanlı ilçesindeki Oğulpınar Mahallesi’nde bulunan sınır karakoluna bir hafta boyunca çok sayıda askeri zırhlı araç ve mühimmat sevk edildi. Gece saatlerinde Oğulpınar Sınır Karakolu'ndan İdlib istikametine çok sayıda askeri araç hareketliliği görüldü. 
İntikale ilişkin resmi kaynaklardan henüz açıklama yapılmadı.

CNN MUHABİRİ CANLI YAYINA BAĞLANDI

CNN Türk canlı yayınında konuşan gazeteci Nevzat Çiçek, Türk askerinin İdlib'e girdiğini iddia etti.

Gazeteci Nevzat Çiçek, CNN Türk'te katıldığı canlı yayında Türk askerinin İdlib'e girdiğini söyledi. Çiçek, İdlib'e giren özel kuvvetler askeri sayısının 80 civarında olduğunu ve 40 askerin daha gireceğini ifade etti.

Askerlerle birlikte 12 zırhlı araç da İdlib'e giriş yaptı. Güvenlik uzmanı Abdullah Ağar da, İdlib'e giriş saatinin 22:15 olduğunu belirtti.

GAZETECİLER BÖLGEDEN ÇIKARILMIŞTI

Öte yandan, DHA'nın dün gündüz saatlerinde geçtiği habere göre, Oğulpınar Karakolu’nu gören bölgeye yerleşip askeri hareketliliği görüntüleyen gazeteciler de Hatay Valiliği kararı ile bölgeden çıkartıldı.

Dün sabah saatlerinde askerler tarafından karar tebliğ edilen gazeteciler, güncel gelişmeleri takip etmek için Cilvegözü Gümrük Kapısı’na geçti ancak yasak nedeniyle sınırdaki hareketliliği görme olanağı ortadan kalktı.

Güncellenme Tarihi : 12.10.2017 23:50

İLGİLİ HABERLER