Gündem
  • 26.5.2016 16:24

TSK'nın n riskli hücum harekatından kareler

TSK, en riskli hücum harekatı olan Amfibi harekat, tatbikatı yaptı. Efes 2016 Müşterek Fiili Atışlı tatbikatı çerçevesinde yapılan Amfibi harekata Türk Silahlı Kuvvetleri unsurlarının yanısıra çeşitli ülkelerin askeri personeli de katıldı.

ÇIKARMA YAPILDI

Önce amfibi harekat kapsamında Demircili bölgesinde araç ve personel çıkarma gemilerine bindirildi. Ardından 20 mil hızı ile dünyadaki benzerlerinden çok üstün olan yeni çıkarma gemileri ile deniz geçişi yapıldı.

ÇIKARMA ÖNCESİ AND OKUDULAR

Çıkarma öncesi deniz piyadeleri okudukları and ile moral motivasyonu en üst noktaya çıkardı.

Plaj bölgesine ulaşan çıkarma gemilerinin kapak atmasından sonra hızla çıkarma başladı. Bu sırada dost topçu birlikleri tarafından sisleme yapılarak karşıt kuvvetlerinin hedef tespiti ve gözetleme çalışmaları engellendi.

DÜNYANIN EN RİSKLİ HAREKATLARINDAN BİRİ

Tank ve zırhlı personel taşıyıcıların çıkışının ardından kıyı başı tutan Deniz piyadesi hafif silahlarla çatışmaya girdi. Dünyanın en riskli harekatlarından olan amfibi harekat kapsamında tank atışları da yapıldı. Bu arada 105 milimetrelik çekili toplarda zırhlı muharebe araçlarına bağlı olarak kıyıya çıkarıldı.

3 ÜLKE DAHA KATILDI

Efes 2016 Müşterek fiili atışlı tatbikatına Amerika Birleşik Devletleri, Suudi Arabistan ve Polonya'dan gelen askeri personel de katıldı. Tatbikatta,Türk Silahlı Kuvvetleri Kıbrıs Barış Harekatı ile deneyim kazandığı amfibi harekat yeteneğini harekata katılan yabancı birliklerle paylaştı.


 
 

 

Güncellenme Tarihi : 26.5.2016 16:33

İLGİLİ HABERLER