Gündem
  • 12.2.2016 09:59

'Türkiye zayıf olursa İslam alemi zayıf olur'

Pakistan Ulema Konseyi (PUK) Başkanı Hafız Tahir Eşrefi, "Günümüzün 'hariciler'i olarak nitelendirebileceğimiz DAEŞ, sosyal medyayı bir silah olarak kullanıyor" dedi.

Eşrefi, DAEŞ'in sosyal medya üzerinden gençlerle irtibat kurmayı başardığını belirterek, bu örgüte karşı başa çıkabilmek için din adamlarının sosyal medya üzerinden halkla bağlantısının kuvvetlendirilmesi gerektiğine dikkati çekti.

"Günümüzün 'haricileri olarak nitelendirebileceğimiz DAEŞ, sosyal medyayı bir silah olarak kullanıyor" diyen Eşrefi, Pakistan'da ise bu örgüte desteğin yok denecek kadar zayıf olduğu değerlendirmesinde bulundu. Pakistan'da kayıtlı medrese sayısının yüzde 90'a ulaştığını belirten Eşrefi, medreselerin DAEŞ propagandasına alet olacağına inanmadığını kaydetti.

Eşrefi, dünyada alevlenen mezhep çatışmalarına ilişkin olarak ise Pakistan özelinde bir Şii-Sünni gerilimi tehdidi bulunmadığını belirterek, "Dış güçlerin desteğiyle böylesi bir fesat çıkarmak için hazır bekleyenler olabilir ancak biz onların emellerini boşa çıkartacağız" diye konuştu.

"Türkiye zayıf olursa İslam alemi zayıf olur"

Türkiye'nin İslam dünyasında büyük bir askeri güç olduğunu belirten Eşrefi, "Türkiye bizim gururumuz, ülkenizde meydana gelen terör olaylarını üzüntüyle karşılıyoruz. Türkiye'yi istikrarsızlığa sürüklemek için bazı oyunlar oynanıyor ancak Türkiye zayıf olursa İslam alemi zayıf olur" şeklinde konuştu.

Güncellenme Tarihi : 18.3.2016 16:15

İLGİLİ HABERLER