Gündem
  • 18.3.2016 23:28

Tutuklanma korkusu yaşayan Demirtaş vasiyetini açıkladı

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, valiliğin bugün yapılmak istenen nevruz kutlamalarına izin vermediği Tunceli'de, Seyit Rıza Meydanı'nda açık hava toplantısına katıldı.

Meydanda ateş yakılırken, sıkı güvenlik önlemleri alınıp, alana girenler tek tek arandı.

Etkinliğe katılan Demirtaş'ı taşıyan aracın geçiş yapacağı bütün güzergahlarda, araçların park yapılmasına polis izin vermedi.

Bomba araması yapıldı

Ara sokak ve caddelere park eden araçlar ise tek tek kaldırılırken, belediye binası önünde park eden bazı araçları, polis detektör köpekleriyle bomba aramasından geçirdi.

HDP Tunceli Milletvekili Alican Önlü ve Belediye Eş Başkanları Mehmet Ali Bul ile Nurhayat Altun'un Nevruz ateşini yakmasının ardından mahalli müzikler eşliğinde coşkulu halaylar çekildi.

Alanda kurulan platformdan konuşan Demirtaş, bu nevruzla birlikte ezilenlerin direnişiyle tarihin yeniden yazılacağını ifade ederek, "Ne kadar tarihi, ne kadar önemli bir süreçten ve atmosferden geçtiğimizi en fazla Dersimliler hissediyordur. Sıradan bir siyasi rekabet, siyasi çalışma, partilerarası siyasi bir gerilim yaşamıyor bölgemiz. Ülkemizde de durum böyle değil. Ve bu nevruzu, tarihin yeniden yazıldığı, yeniden yazılacağı ve bizlerin direnişiyle, ezilenlerin kendi tarihini yazacağı bir süreçle karşılıyoruz. Sadece bir siyasi parti temsilcisi, eş genel başkanı olarak burada değilim. Bütün direnen halkların zulme karşı, AKP şahsında ittifaklaşan savaş bloğuna karşı ve ülkemizi, haklarımızı teslim almaya çalışan faşizan anlayışa karşı direnen herkesi nevruz sıcaklığıyla bir yoldaş olarak selamlamak için bugün buradayım" dedi.

Vasiyetini açıkladı

Konuşmasının son bölümünde, TBMM'deki dokunulmazlık tartışmalarına da değinen Demirtaş, HDP milletvekilleriyle birlikte kendisinin de tutuklanabileceğini belirterek, vasiyetini açıkladı.

Demirtaş, "Dersim'deki ve sesimizin ulaştığı bütün halkımız, yoldaşlarımız bilsinler; Bizi cezaeviyle tehdit etmeye, terbiye etmeye çalışıyorlar. Yaparlar mı yapmazlar mı? Bilemeyiz. Bu kadar vahşeti yapan, bizleri cezaevine atmış şaşırmayız. Ama olur da, bu çılgınlığı da yaparlarsa, sizlere sadece bir vasiyetimiz olabilir. Siz nasıl korkmadan, dimdik direndiniz ya, biz de cezaevine girerken öyle gireriz. Başımız dimdik, onurla, gururla gireriz. Biz içerde olursak, dışarıyı cezaevi haline getirtmelerine izin vermeyin. Direnişten, dik duruştan taviz vermeyin. Zindanla, dışarıyı özgürleştirene kadar, nerede olursak olalım, bu can, bu tende oldukça bütün yoldaşlarımızla sonuna kafadar direneceğiz" dedi.

Güncellenme Tarihi : 21.3.2016 21:16

İLGİLİ HABERLER