Gündem
  • 18.12.2017 12:05

Üç başbakan oğlu... Üç intihar

Gazete Habertürk yazarı Nagehan Alçı, eski Başbakan Mesut Yılmaz'ın oğlu Yavuz Yılmaz'ın vefatına ilişkin yazı kaleme aldı: "Aklıma hemen Celal Bayar ve Adnan Menderes geldi. Neden mi? Çünkü Bayar’ın da Menderes’in de oğlu intihar etmişti..."

Eski başbakanlardan Mesut Yılmaz’ın oğlu Yavuz Yılmaz’ın ölüm haberini cumartesi sabahı koşarken aldım. Mesajı görünce yerimde tuhaf bir şekilde çakılıp kalmış olmalıyım. Yanımdan geçenler durup, “Ne oluyor?” diye sorma ihtiyacı hissettiler.

Hayır, hayır, Yavuz Yılmaz ile hiç tanışmadım, Mesut Bey’i çok yakından olmasa da tanırım. Benim gözümde eski başbakan olduğu kadar bir “İstanbul Erkek’li”dir de aynı zamanda. Ama cumartesi sabahı beni beynimden vurulmuşa çeviren aramızdaki hukuk değildi. İki şeydi: Birincisi dünyadaki en büyük acı olan evlat acısını nasıl yükleneceklerini düşünmem, ikincisi çok acı bir şekilde bir başbakanın oğlunun bu şekilde ölümünün ilk olmadığını fark etmem...

 MESUT YILMAZ'IN OĞLU EVİNDE ÖLÜ BULUNDU! EMNİYET KAYNAKLARI: SİLAHLA İNTİHAR

Aklıma hemen Celal Bayar ve Adnan Menderes geldi. Neden mi? Çünkü Bayar’ın da Menderes’in de oğlu intihar etmişti. Celal Bayar’ın oğlu Refii Bayar 1940 yılında Bayar’ın başbakanlığı sırasında ünlü siyasetçiyi yıpratmak için açılan Denizbank soruşturması sırasında yaşamına son verdi. Soruşturma onun sahibi olduğu bir şirkete uzanıyordu (daha sonra hiçbir şey çıkmadı bu soruşturmadan-NA) Bu ölümün üzeri örtüldü, sağlık sorunları sebep gösterildi. Mesut Bey gibi çok büyük bir acı yaşadı Celal Bayar. Tabii henüz ileride yaşayacağı acıları da bilmiyordu. 27 Mayıs’ta darbeciler tarafından indirileceğini, başbakanının ve bakanlarının idam edileceğini, cezaevinde türlü hakaretlere maruz kalıp intihar girişiminde bulunacağını...

Şu kadere bakın ki yalnızca Celal Bayar değil, darbeci katiller tarafından idam edilen Adnan Menderes’in oğlu Yüksel Menderes de 1972’de intihar etti. Başucunda bir not bırakarak üstelik. Şöyle diyordu o notta Yüksel Menderes: “Hayatta kaderin bütün cilveleri beni buldu. Kötü hadiseler karşısında daha fazla tahammül gösteremeyeceğim. Artık yaşama gücümü kaybettim. Babamdan daha kötü gidiyorum.”

Maalesef bu ülke siyasetçilerine tarifsiz üzüntüler yaşattı. Ama en az onlar kadar aileleri de acı çekti, çok zor hayatlar sürdüler. Yavuz Yılmaz’ın ölüm sebebini henüz tam olarak bilmiyoruz ama emin olun siyasetin getirdiği sıkıntının bir çocuğa yüklediği ağırlık da vardır bir yerinde... Allah rahmet eylesin, Allah anne ve babasına dayanma kuvveti versin...

Eski Başbakan Mesut Yılmaz'ın oğlunun intiharı akıllara Celal Bayar ve Adnan Menderes'in çocuklarının intiharını getirdi
 

 
Üç başbakan üç intihar

 

Eski Başbakan Mesut Yılmaz’ın büyük oğlu Mehmet Yavuz Yılmaz (38), 16 Aralık Cumartesi günü Beykoz’daki evinde şakağından tek kurşunla vurulmuş halde bulundu. Yavuz Yılmaz’ın yanında, babasına ait ruhsatlı Smith Wesson marka tabanca vardı. Polis, bitişik atışla öldüğü belirlenen Yavuz Yılmaz’ın intihar ettiğini açıkladı.

 
 
Üç başbakan üç intihar

 

Bu intihar akıllara Celal Bayar ve Adnan Menderes'i getirdi. Çünkü Mesut Yılmaz, Celal Bayar ve Adnan Menderes'in acı bir ortak noktası vardı. O da üç başbakanın da oğlunun intihar etmiş olmasıydı.

 
 
Üç başbakan üç intihar

 

Celal Bayar’ın oğlu Refii Bayar 1940 yılında Celal Bayar’ın başbakanlığı sırasında ünlü siyasetçiyi yıpratmak için açılan Denizcibank soruşturması sırasında yaşamına son vermişti.

 
Üç başbakan üç intihar

 

Darrbeciler tarafından idam edilen Adnan Menderes'in oğlu Yüksel Menderes de babasının ölümünden 11 yıl sonra 1972 yılında intihar etti. İntihar etmeden önce baş ucuna bir not bırakan Adnan Menderes'in oğlu Yüksel Menderes, "Kötü hadiseler karşısında daha fazla tahammül gösteremeyeceğim. Artık yaşama gücümü kaybettim. Babamdan daha kötü gidiyorum" yazmıştı.

 
 
Üç başbakan üç intihar

 

Yavuz Yılmaz önceki gece, baba evine gitti. Korumalar ve çalışanlar geç saatte evden ayrıldı. Yavuz, sabaha karşı 02.30’da (Amerika saatiyle 16.30) babasını aradı. “Annemin durumu nasıl?” diye sordu. Mesut Yılmaz “Merak etme oğlum, annen iyi. Birkaç saat sonra uçağa binip eve dönüyoruz” dedi. Yavuz Yılmaz, telefonu kapattıktan sonra babasının çalışma odasına geçti. Babasına ait olan tabanca ile 03.00’te yaşamına son verdi.

  •  
Güncellenme Tarihi : 18.12.2017 12:13

İLGİLİ HABERLER