Gündem
  • 12.9.2017 12:13

Üçüz kardeşlerin hatim sevinci

Balıkesir’de yaşayan üçüz kız kardeşler, yaz tatilinde Balıkesir Müftülüğü tarafından açılan Kur'an-ı Kerim kurslarını başarı ile tamamlayarak hatim sevincini yakınlarıyla birlikte paylaştılar.

Bedriye-Ali Osman Konuk çiftinin üçüz kızları yaz tatilinde Balıkesir Müftülüğü tarafından açılan Kur'an-ı Kerim kurslarını başarı ile tamamlayarak sevinçlerini düzenlenen hatim merasiminde yakınlarıyla birlikte yaşadılar. Üçüz kız kardeşler düzenlenen hatim merasiminde konuklarına Kur'an-ı Kerim ve ilahiler okudular. Üçüzlerden Ayşe Hilal Konuk, kardeşleriyle birlikte Kur'an-ı Kerim’i bitirmek için 4 senedir hazırlandıklarını belirterek “Unutuyorduk olmuyordu tekrar başlıyorduk sonunda yapabildik. Biz hazırlanırken karşı komşumuz hafız ablaya gidiyorduk, hem de Diyanet’in başlatmış olduğu Kur'an kursuna gittik. Kur'an-ı Kerim okuduk orada hocalarımız vakit buldukça Peygamberimizin hayatını, nasıl namaz kılınacağını, tespih çekimini, 32 farzı, İslam'ın gerekçe ve kaidelerini anlatıyordu. Öncelikle anneme ve babama teşekkür ediyorum beni yönlendirdikleri için. Allah herkese nasip etsin sevabı da büyük” dedi.

Fatma Seval Konuk ise, “Ben 14 yaşındayım okullarımız başlayacak artık bu yaz tatilini de böyle geçirdik. Hatim cemiyetimize herkes bütün sevdiklerimiz geldi çok mutluyum. Allah herkese böyle bir sevinci nasip etsin” şeklinde konuştu.

Emine Miray Konuk da, “Allah inşallah herkese böyle bir mutluluk verir. Hem TEOG’a çalıştık hem de Kur'an-ı Kerim okuduk. İkisini de aynı anda yaptık. Allah inşallah bizi TEOG’da da başarılı kılar” diye konuştu.

Hasan Otağ Fırıncıoğulları
 

Güncellenme Tarihi : 12.9.2017 12:15

İLGİLİ HABERLER