Gündem
  • 31.7.2015 18:33

Vatandaş teröristlerin cesetlerini yakmak istedi

Pozantı'da tehlikeli gerginlik ve olaylar..

Pozantı'da tehlikeli gerginlik
 

Pozantı İlçe Emniyet Müdürlüğü binasına düzenlenen terör saldırısını protesto eden vatandaşlar, D-750 karayolu ile otoyolu ulaşıma kapattı. Saldırıyı gerçekleştiren teröristlerin cesetlerinin bulunduğu hastane önünde de gerginlik yaşandı.

İlçede bir araya gelen bir grup vatandaş, ellerinde sopalarla, saldırı sırasında öldürülen teröristlerin cesetlerinin bulunduğu Pozantı 80.Yıl Devlet Hastanesi önüne geldi.Cesetlerin kendilerine verilmesini isteyen öfkeli halk, ölüleri yakacaklarını söyledi..

Buradaki olayların yatışmasının ardından gruptakiler, şehit polisler için gıyabi cenaze namazı kıldı.


      
Namazın ardından D-750 karayolunun hastane kavşağı mevkisine geçen gruptakiler, karayolunda ateş yakarak, yolu ulaşıma kapattı. Ateş, ekipler tarafından söndürüldü.


      
Pozantı Kaymakamı Bilal Özkan olay yerine gelerek vatandaşları sakinleştirmeye çalıştı.


      
Bu arada, bazı vatandaşlar da E-90 Otoyolu'nun Pozantı yol ayrımındaki bir bölümünü ulaşıma kapattı.


      
Olaylar nedeniyle her iki yolda da uzun araç kuyrukları oluşurken, çok sayıda aracın bekleyişi sürüyor.

TERÖRİSTLERİN CENAZESİ ZIRHLI ARAÇLARLA ÇIKARILDI

Adana'nın Pozantı ilçesinde 2 polisi şehit eden teröristlerin cenazesi zırhlı araçlarla hastane morgundan çıkarıldı.
Pozantı Devlet Hastanesi morgundaki teröristlerin cenazelerini isteyen kalabalık grup Adana-Ankara Karayolu’nu lastik yakarak ulaşıma kapattı. Polisin biber gazı sıkarak ve havaya ateş ederek dağıttığı grup bu defada hastane yolundaki tomruklara ateşe verdi.
Adana-Ankara Karayolu'nda yakılan lastikler ile hastane yolundaki tomruklar TOMA’lar tarafından söndürüldü.
Bu sırada Pozantı Devlet Hastanesi’nde bulunan teröristlerin cenazesi de, zırhlı araçlarla hastaneden çıkarıldı. TOMA'ların üzerine çıkan iki kişi, Türk bayrağı açtı. Bu sırada vatandaşlar, zırhlı araçların içinde 2 teröristin cenazesi olduğunu öğrendi. Vatandaşlar, saldırdıkları zırhlı araçları devirmeye çalıştı. Çevik kuvvet ekipleri, zırhlı araçlara saldıran kalabalığa biber gazı ile müdahale etti. Zırhlı araçlar ise hızla olay yerinden uzaklaştı. Cenazeler otopsi için Adana Adli Tıp Kurumu’na gönderildi.

Güncellenme Tarihi : 18.3.2016 19:05

İLGİLİ HABERLER