Gündem
  • 1.9.2014 10:48

Yavuz Bingöl'e büyük terbiyesizlik

Türkiye'nin ilk seçilmiş Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Çankaya Köşkü'nde verdiği ilk 30 Ağustos resepsiyonunda, AK Parti Kongresi'nde dediği gibi 77 milyona el uzattı. Köşk'ün bahçesinde düzenlenen resepsiyona siyaset, iş dünyası, sanat ve spor camiasından 3 bin 500 davetli katıldı.

Resepsiyonda Zafer Bayramı'nın şarkısı olarak bilinen ve Atatürk'ün de en çok sevdiği eserlerden olan Yemen Türküsü çalınırken, Erdoğan da sanatçı Yavuz Bingöl ile beraber bu türküye eşlik etti. Bu sahne resepsiyonun en renkli anları olarak kayıtlara geçerken, daha önce Erdoğan'ın iftar davetine katıldığı için eleştirilen Yavuz Bingöl yine nefret söylemlerinden nasibini aldı. Yavuz Bingöl'ün Cumhurbaşkanı'yla düeti, bazılarını bir kez daha rahatsız etti.

HAKARET VE TEHDİT MESAJLARI

Atatürk'ün mekanında, O'nun en çok sevdiği türkünün seslendirilmesi Türk halkının iradesini kabullenemeyen kesimleri yeniden sinirlendirdi. Her fırsatta kendi yaşam özgürlüklerine müdahale edildiğini savunan ve hükümet merkezli mahalle baskısı olduğunu iddia edenler, Bingöl'ü hedef tahtasına koydu.

Sanatçıya telefonu ve sosyal medya üzerinden hakaret mesajları gönderildi. Yavuz Bingöl, kendi meslektaşlarının bile haksız tepkilerine maruz kaldı.

 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 02:10

İLGİLİ HABERLER