Gündem
  • 12.12.2017 00:05

Yıldırım: Trump Cumhurbaşkanımızı aramaya cesaret edemedi

Başbakan Binali Yıldırım bütçe görüşmelerinin yapıldığı Genel Kurul'unda yaptığı açıklamada "ABD Başkanı Trump, Sayın Cumhurbaşkanımızı aramamıştır. Çünkü Cumhurbaşkanımızın görüşü belli olduğu için aramaya cesaret edememiştir" dedi.

Başbakan Binali Yıldırım, TBMM Genel Kurulu'nda önemli açıklamalarda bulundu.

Başbakan Yıldırım Trump'ın Kudüs kararına ilişkin, "ABD yönetiminin bu kararı hem uluslararası hukuka hem de BM kararlarına aykırıdır, yok hükmündedir. Bölgedeki ateşin üzerine benzin dökülmüştür. Bu kararı alanlar, Ortadoğu'da barış istemediğini alenen ortaya koymuştur.Sayın Putin'in bugün Türkiye'de olması tesadüfi değildir. Çarşamba günü İslam İşbirliği Zirvesi İstanbul'da toplanıyor. Mesele çok ciddidir. Yıllardır barış için bedel ödeyen Filistin halkı bu haksız, hukuksuz ve kibirli karar karşısında asla yalnız değildir.ABD Başkanı Trump, Sayın Cumhurbaşkanımızı aramamıştır. Çünkü Cumhurbaşkanımızın görüşü belli olduğu için aramaya cesaret edememiştir.Çözüm oluncaya kadar Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanımayacağız. Bizim Kudüs'te büyükelçiliğimiz var ama Filistin Devleti'nin büyükelçiliği. " dedi.

RIZA SARRAF'IN TANIKLIĞI

Başbakan Yıldırım, "ABD'de devam eden bir dava var, Amerikan menfaatlerine zarar verdiğine dair. Bu dava hukuki dayanaktan yoksun siyasi bir davadır. Davadan 24 saat canlı yayın yapılıyor. FETÖ'cüler orada kendilerini seferber etmişler. Bu davanın sanığı olarak çıkıp tanığa dönen bu şahıs, 'Ben yalan söylersem ceza almanktan kurtulacağım' diyor. Biz şarlatanın söylediklerine itibar etmeyeceğiz." şeklinde konuştu

SURİYE'DEKİ SON DURUM

 Başbakan Binali Yıldırım Suriye'deki son duruma ilişkin, "Astana'daki kararların etkisiyle alanda şiddet azaldı, siyasi çözüm süreci çalışmaya başladı. Bu işbirliğini Cenevre'de kalıcı çözüme kavuşturmayı değerlendiriyoruz.Myanmar'da dünyayı harekete geçiren de insani yardımları ilk ulaştıran da Türkiye olmuştur.Terörle mücadelede en etkin olunan yıl oldu. Terör örgütü ağır darbe almıştır, varlığını sınır ötesine taşımaya çalışmaktadır. Terör örgütüne katılım bitme noktasına gelmiştir. Süleyman Şah Saygı Karakolu'nun yeri, orada Türkiye'nin mülküdür. Orada Türk bayrağı dalgalanacaktır. İşler yoluna girdikten sonra yeniden orada faaliyete geçecektir.Anayasa değişirse ekonomi iflas eder diyenler sınıfta kaldı. Çevremizdeki bütün olumsuzluklara rağmen Türkiye'nin büyümesi sürdü.Yargı sistemimiz, FETÖ darbe girişiminden sonra hızla toparlanmış ve çalışmaya başlamıştır." ifadelerini kullandı.

Güncellenme Tarihi : 11.12.2017 21:09

İLGİLİ HABERLER