Spor
  • 13.8.2024 19:07

Gündeme damga vuran VAR kararı!

İngiltere Premier Lig 16 Ağustos'ta başlıyor. Heyecan dolu anlara az bir süre kala Premier Lig yönetiminden gündeme damga vuran bir VAR kararı geldi. Özellikle son günlerde tartışma konusu olan VAR kararları için İngiltere'nin yayınladığı yeni sistem bir hayli ses getirecek düzeyde.

VAR futbol dünyasına girdiği günden itibaren tartışma konusu olmaya devam ediyor. Futbolun otoriter kurumları sistemi daha da iyi hale getirmek için çalışmalarını uzun süredir sürdürüyor. Son olarak bir hamle de İngiltere'den geldi. Premier Lig yönetimi VAR'da bir ilki yaşatacağını açıkladı.

DÜNYADA BİR İLK OLACAK

Premier Lig'deki hakem ve VAR kararları stadyumla birlikte eş zamanlı olarak X'te de yayınlanacak. Resmi internet sitesinden yayınlanan yazıya göre; Yeni kurulan sosyal medya hesabı, ilk kez her Premier Lig maçına ilişkin operasyonel ve hakemlik konularına ilişkin canlı açıklamalar ve güncellemeler sunacak. Hesapta, sahadaki hakem kararları ve video yardımcı hakem (VAR) sisteminin dahil edilmesiyle ilgili gerçekçi açıklamalar ve karar alma sürecinde teknolojinin rolü yer alacak.

GELEN BİLGİLER DİREKT PAYLAŞILACAK

Futbolda yasak olduğu için canlı VAR sesi yayınlanamayacağından, Premier Lig Maç Merkezi, maç esnasında VAR Hub'dan gelen bilgileri sosyal medyada canlı olarak yayınlayabilecek.

Yapılan açıklamada ayrıca, "Premier League Match Centre – Stockley Park'ta bulunan – Ligin operasyonel merkezidir ve müsabakanın maç günü operasyonlarının sorunsuz bir şekilde yürütülmesine yardımcı olur. Tüm 20 Premier League stadyumuna, VAR Hub'a ve dünya çapındaki yayın ortaklarına bağlıdır." ifadelerine de yer verildi.

Güncellenme Tarihi : 13.8.2024 19:13

İLGİLİ HABERLER