Ekonomi
  • 18.11.2007 11:14

35 YAŞIN ÜSTÜNDEKİ ARAÇLAR TRAFİKTEN MEN EDİLECEK

Ulaştırma Bakanlığı, yılbaşından itibaren 35 yaş ve üzerindeki kamyon, tanker, çekici ve otobüs gibi ticari araçları trafikten çekecek. Trafikten çekilecek yaklaşık 60 bine yakın araçların sahiplerine özelliğine göre ödeme yapılacak.

Ulaştırma Bakanlığı, 35 ve üzeri yaştaki 60 bine yakın kamyon, tanker, çekici ve otobüsü trafikten çekecek. Hurdaya ayrılacak bu araçların özelliğine göre sahiplerine 1650 ile 7 bin 500 YTL arasında değişen tutarlarda ödeme yapacak. Ulaştırma Bakanlığı’nın bir kısım motorlu taşıtın piyasadan çekilmesine ilişkin tebliği dünkü Resmi Gazete’de yayımlandı. Uygulama, modeli 1972 ve öncesi yıllar olan, izin verilen azami yüklü ağırlığı 3 bin 500 kilonun üzerinde ve yük, eşya taşımak için imal edilmiş kamyon, tanker ve çekiciler ile sürücüsü dahil 16 adet ve üzerinde koltuğu olan otobüsleri kapsıyor.

"HURDAYA AYRILMIŞTIR" KAŞELİ: Bu kapsama giren motorlu taşıtları, Makina ve Kimya Endüstrisi Kurumu (MKEK) Hurda İşletmesi Müdürlüğü"nün "Kırıkkale Hurda Müdürlüğü", "İzmir - Aliağa Hurda Müdürlüğü", "Kocaeli-Seymen Hurda Müdürlüğü"nden herhangi birine teslim ederek alacağı "hurdaya ayrılmıştır" kaşeli trafik tescil belgesini sunan taşıt sahiplerine Ulaştırma Bakanlığı’nca belirlenen miktarlarda ödeme yapılacak. Söz konusu araçların trafikten çekilerek hurdaya ayrılması işlemleri kademeli olarak gerçekleştirilecek.

35 YAŞI DAHA ALT SEVİYELERE İNDİRMELİ: Uluslararası Nakliyeciler Derneği (UND) Başkanı Tamer Dinçşahin, bir kısım taşıtın piyasadan kaldırılmasıyla ilgili olarak 35 yaşın daha alt seviyelere çekilmesi gerektiğini söyledi. 20 yaş üzeri taşıtlarla Orta Doğu’ya bile yük taşınamadığına dikkat çeken Dinçşahin şöyle konuştu: "Zaten hurdaya çıkan taşıtlar sadece yurtiçinde taşıma yapabiliyordu. kurumsal taşımacılık yapan şirketler bu araçları kullanmıyor. Daha çok bireysel kamyonculuk yapan taşımacılar bu taşıtlara ilgi gösteriyor. Bakanlığın aldığı kararla standardı yükselecek olan taşımacılık sektörünün Türk ekonomisine daha fazla değer yaratabilmesi adına 35 yaşı biraz daha alt seviyelere çekilebilir."

700 BİN ARAÇ YÜK TAŞIYOR: Türkiye’deki yaşlı araç standartlarının düşürülmesi sırasında taşıt sahiplerinin mağdur edilmemesi gerektiğini savunan Dinçşahin, "Türkiye’de kayıtlı 700 bin araç yük taşıyor. Bunların bir kısmı artık yük taşımaya elverişli değil. Bunları karayollarından uzaklaştırırken sahiplerini de düşünmek lazım" dedi. Hurdaya ayrılacak araçlara yapılacak ödemelerin makul seviyelerde olduğunu belirten Dinçşahin, "35 yaşındaki bir aracı belirlenen fiyatlara zaten satmak mümkün değil. Bu araçlar kazandığını tamirhanede harcıyordu. Eğer bu araçların hurdaya çıkış yaşı düşürülecekse yapılan uygulamadaki gibi değerler göz önüne alınarak ödeme yapılmalıdır" diye konuştu.

Eski araç sahibi 7 bin 500 YTL’ye kadar para alacak

ULAŞTIRMA Bakanlığı yetkililerinden edinilen bilgiye göre, 15 Ocak’tan itibaren kademeli olarak trafikten çekilecek 59 bin 442 araca, ağırlıklarına ve tipine bağlı olarak 1650 ile 7 bin 500 YTL arasında ödeme yapılacak.

Trafikten çekilecek taşıtlara ödenecek tutarın belirlenmesinde 9 Kasım 2007 itibariyle Karayolu taşıma Yönetmeliği kapsamında verilmiş yetki belgesine sahip taşıtlar için 1500 YTL ile taşıt ağırlığının yüzde 60’ının toplamı esas alınacak. Diğer taşıtlara ise taşıt ağırlığının yüzde 60 ile 750’nin toplamı kadar ödeme yapılacak. Ulaştırma Bakanlığı yetkilileri uygulamanın taşımacılığın yüzde 98’inin yapıldığı karayolunda güvenliği sağlamak amacıyla başlatıldığını bildirdiler.

Aybar: Çevreye duyarlı olalım, sırada biz varız   
 
 TRAFİKTEN çekilecek araçların piyasadan tamamen kalkacak olmasının çevre açısından önemine dikkat çeken Otomotiv Distribütörleri Derneği (ODD) Yönetim Kurulu Üyesi İbrahim Aybar, ömrünü tamamlamış taşıtların teşvik politikalarıyla değiştirilmesi gerektiğini belirtti.

Araçların gençleştirilmesi gerektiğine dikkat çeken Aybar, Ulaştırma Bakanlığı’nın aldığı bu kararın binek otomobiller için bir örnek teşkil etmesi gerektiğinin altını çizdi. Çevreye duyarlı olmak adına otomotiv sektöründe yapılması gerekenleri anlatan Aybar, şöyle konuştu: "Türkiye’de 10.5 milyon taşıt bulunuyor ve bunların 6 milyonun binek otomobiller oluşturuyor. Bakanlık aldığı kararla çevre konusunu önemsediğini göstermiştir. Bunun binek otomobiller için de bir örnek teşkil edeceğini umuyorum. Binek otomobillerde çok fazla karbondioksit solunumu yapan taşıtların geri çekilmesini bekliyoruz. Burada önemli olan Türkiye’de daha fazla çevre standardına uygun araçların Türkiye yollarında bulunmasıdır. Bu süreçte sektör temsilcileri olarak önerimiz yaşlı araçların hurdaya çıkarılmasının teşvikine ilişkin yasal düzenleme önerisi olacaktır. Bugün otomotiv sektörünün taşıdığı sorumluluğun farkındayız. Kuzey Kutbu’nun eridiği bir dünyadan bahsediyoruz. Globalleşen dünyada Türkiye’nin önemli bir adres olduğunu göz önüne alırsak bizim de bu süreçte bir şeyler yapmamız gerektiğine inanıyoruz."

 

Hürriyet

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 15:37

İLGİLİ HABERLER