Asayiş
  • 27.11.2004 04:10

BANKA MÜDÜRÜ KADINI İŞKENCE YAPTIKTAN SONRA DENİZE ATIP ÖLDÜREN 4 KİŞİ SERBEST KALDI!..

Adın’ın cesedi bulunamadı. Tekstilbank Merter Şubesi Müdürü Sema Adın’ı 6 yıl önce gasp için kaçırıp işkence yaptıktan sonra denize atarak öldürmekle suçlanan Abdülkadir Uslu’nun da aralarında bulunduğu tutuklu 4 sanık, Şartla Tahliye Yasası’na göre, yattıkları süre aldıkları cezayı karşıladığı gerekçesiyle tahliye edildi.

6 yılda tutuklu sanığı kalmayan cinayet davasında, öldürülen Sema Adın’ın cesedi bulunamadı.

16 yıl hapis yatacaklardı

Cinayetten 6 yıl sonra, dün görülen duruşmada, tutuklu sanıklar Abdülkadir Uslu, Muhammet Moroğlu ve Mehmet Bozoğlu hazır bulundular. Erdinç Kızılcık ise duruşmaya gelmedi. Mahkeme, infaz yasasına göre 16 yıl hapis yatması gereken sanıkların 10 yılının ‘af’la düştüğü ve tutuklu kaldıkları 6 yıl 2 ayın ise müebbet hapsin yatarını karşıladığı gerekçesiyle tahliye kararı verdi.

Cinayeti bürodaki saç teli çözmüştü

2 Eylül 1998’de işe gitmek için evinden çıkan Sema Adın, bir daha görülmedi. Başka bir suçtan Sefaköy’de yakalanan Abdülkadir Uslu ile dört arkadaşının bürosunda, Adın’ın otomobilinin plakası bulundu. Büroda bulunan saç tellerinin, DNA incelemesiyle bankacı kadına ait olduğu ortaya çıktı. Sanıkların öldürüp denize attıklarını söyledikleri Adın’ın cesedi tüm aramalara rağmen bulunamadı. 

Hürriyet

Güncellenme Tarihi : 16.3.2016 23:21

İLGİLİ HABERLER